Volvo: Ηλεκτρικό XC90 το 2022

Volvo: Ηλεκτρικό XC90 το 2022

Η επόμενη γενιά του XC90 έρχεται το 2022, με πρεμιέρα της ηλεκτρικής έκδοσης για το μεγάλο SUV και την κατάργηση του ντίζελ.

Η Volvo είχε ήδη ανακοινώσει ότι το ηλεκτρικό XC40 ήταν μόνο το πρώτο βήμα πριν από άλλα, 100% ηλεκτρικά μοντέλα. Ποια; Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου υπαινίχθηκε ότι το λογικό θα ήταν η ναυαρχίδα της Volvo να περιλαμβάνεται στις επόμενες καινοτομίες. Σήμερα, οι συνάδελφοί μας από το Autoexpress ανακοίνωσαν ότι το ηλεκτρικό XC90 έχει προγραμματιστεί το 2022 να λανσαριστεί στην Ευρώπη.

Το μεγάλο SUV θα εξελιχτεί πάνω σε μια νέα εκδοχή της σπονδυλωτής πλατφόρμας SPA2. Εκτός από την ηλεκτρική έκδοση, το νέο XC90 θα προσφέρει προηγμένα χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης. Και αυτό δεν είναι η μόνη είδηση, δεδομένου ότι η Volvo δεν θα περιλαμβάνει έκδοση ντίζελ στην επόμενη γενιά του XC90. Παράδοξη επιλογή, τη στιγμή που ένας πετρελαιοκινητήρας είναι το ιδανικό μοτέρ γι’ αυτό το είδος του ταξιδιάρικου IX και δρομέα μεγάλων αποστάσεων.

Το μελλοντικό XC90 θα συναρμολογείται στο ολοκαίνουργιο αμερικανικό εργοστάσιο της Volvo στη South Carolina. O εξηλεκτρισμός του μεγάλου σουηδικού SUV δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολίας για τα επόμενα λανσαρίσματα στη Volvo, με την γκάμα της Σειράς 90 και του XC60 που πιθανώς θα αλλάξουν σε ηλεκτρικά πριν από το 2025.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube