Volkswagen: To νέο Beetle 2012

Volkswagen: To νέο Beetle 2012

Η νέα γενιά του Beetle έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι της Σαγκάης επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της Volkswagen για την ανερχόμενη κινέζικη αγορά. Το νέο μοντέλο έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από τον προκάτοχό του που ήδη μετράει 11 χρόνια στην αγορά και είναι πιο δυναμικό και μυώδες.
Για την ακρίβεια το μήκος του είναι 4.278 χιλ. (152 περισσότερα από το απερχόμενο) ενώ αντίστοιχα το πλάτος είναι 1.808 χιλ. (+84 χιλ.) και το ύψος 1.486 χιλ. (-12χιλ.), ενώ το μεταξόνιο φθάνει τα 2.537 χιλ. Με τη νέα σχεδίαση η καμπύλη προς τα πίσω είναι πιο ομαλή κάνοντας το πίσω μέρος να παραπέμπει περισσότερο στο αυθεντικό ιστορικό μοντέλο. Από τη νέα σχεδίαση επωφελείται και ο χώρος αποσκευών που φθάνει πλέον τα 310 λίτρα έναντι 209 του απερχόμενου μοντέλου, ενώ τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνοντας βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την ευχρηστία. Το εσωτερικό όπως αναμενόταν συμμερίζεται τη γενικότερη φιλοσοφία Beetle, με τον εξοπλισμό να παρέχεται σε τρεις διαφορετικά πακέτα - Beetle, Design και Sport - ενώ στα έξτρα συγκαταλέγονται η πανοραμική ηλιοφορή, οι προβολείς Xenon και τα LED φώτα ημέρας.
Οσον αφορά τους κινητήρες θα υπάρχουν τρεις βενζίνης 1.2 λίτρων TSI 105 ίππων, 1.4 λίτρων TSI 160 ίππων και 2,0 λίτρων TSI 200 ίππων. Διαθέσιμος θα είναι και ένας ντίζελ 1.6 λίτρων με 106 ίππους τεχνολογίας Bluemotion.
Ο εξοπλισμός ασφάλειας περιλαμβάνει στάνταρ ESP και 6 αερόσακους, ενώ το πλαίσιο είναι συγκολλημμένο με laser και σύμφωνα με την εταιρεία παρουσιάζει εξαιρετική ακαμψία. Οι πωλήσεις του νέου Beetle αναμένονται στις αρχές του 2012.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube