Volkswagen και Audi ετοιμάζουν ηλεκτρικό κάμπριο;

Volkswagen και Audi ετοιμάζουν ηλεκτρικό κάμπριο;

O επικεφαλής του Volkswagen Group αφήνει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα νέο ηλεκτρικό κάμπριο στον κατάλογο της Volkswagen και της Audi τα επόμενα χρόνια.

VW T-Roc, ηλεκτρικό κάμπριο

Η αλήθεια είναι ότι με το αντιδημοφιλές κλίμα που επικρατεί σήμερα για τα κάμπριο, δεν έχει δραστηριοποιήσει τους κατασκευαστές προς ένα ηλεκτρικό μέλλον για τα ανοιχτά αυτοκίνητο. Η Volkswagen όμως, με την πάγια πρακτική της να καλύπτει και την παραμικρή εμπορική ανάγκη της αγοράς είναι η πρώτη που θα μας ερχόταν στο μυαλό για ένα ηλεκτρικό κάμπριο. 

Και πού θα μπορούσε να το κατασκευάζει. Μα φυσικά στο εργοστάσιο του Osnabrück στη Γερμανία. Ένα από τα πιθανώς λιγότερο γνωστά εργοστάσια παραγωγής της Volkswagen, που προηγουμένως αποτελούσε τις εγκαταστάσεις της Karmann, σήμερα έχει μετατραπεί σε βιομηχανική μονάδα για τη συναρμολόγηση ορισμένων εξειδικευμένων μοντέλων της γερμανικής μάρκας. Σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Osnabrück συναρμολογούν το κάμπριο T-Roc, το μόνο ανοιχτό μοντέλο στον κατάλογο της Volkswagen το 2021.

Αλλά με τη διαρκή διεύρυνση και την ενίσχυση της δημοτικότητας στα μοντέλα της οικογένειας «ID» από τη μία και την απώλεια της δημοτικότητας των κάμπριο από την άλλη, το εργατικό δυναμικό στο Osnabrück έχει κάθε λόγο για να ανησυχεί για το μέλλον του. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen τους έδωσε μια αχτίδα ελπίδας που φαίνεται επίσης να υποδηλώνει και πιθανά νέα μοντέλα και μάλιστα απροσδόκητου τύπου.

VW T-Roc, ηλεκτρικό κάμπριο

«Η επόμενη επιλογή πρέπει φυσικά να είναι ένα ηλεκτρικό κάμπριο. Υπάρχουν σκέψεις στη Volkswagen, υπάρχουν σκέψεις στην Audi», σχολίασε ο Herbert Diess.

Κοντός ψαλμός αλληλούια όμως, καθώς το νέο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα της Volkswagen για τα επόμενα πέντε χρόνια θα οριστικοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Μέχρι τις αρχές του 2022, θα γνωρίζουμε στη συνέχεια λίγο περισσότερα για τις λεπτομέρειες των μελλοντικών προϊόντων και για το αν θα έπρεπε πράγματι να σκεφτούμε ένα 100% ηλεκτρικό κάμπριο από την Audi ή/και τη VW.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube