Volkswagen: Το ID.4 μπήκε στην παραγωγή

Volkswagen: Το ID.4 μπήκε στην παραγωγή

Η VW δεν αποκάλυψε ακόμη επίσημα το δεύτερο EV της, το ID.4, αλλά ήδη το βλέπουμε τμηματικά στις εικόνες που ανακοινώνουν την παραγωγή του στο εργοστάσιο του Zwickau.

Volkswagen ID.4

Το επίσημο λανσάρισμα του δεύτερου μοντέλου της οικογένειας «ID» στη Volkswagen έχει προγραμματιστεί για το τέλος Σεπτεμβρίου. Το ID.4, μια πιο «δυναμική» παραλλαγή και η κουπέ εκδοχή του ID.3, εισήλθε σήμερα στη φάση της παραγωγής στο Zwickau. Σε ένα εργοστάσιο που έχει υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις ύστερα από επένδυση 1,2 δισ. ευρώ για να φιλοξενήσει την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Wolfsburg. 

Να θυμίσουμε ότι η έναρξη των παραδόσεων στους πελάτες για το ID.3 θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο για την Ευρώπη. Και το ID.4 θα ακολουθήσει επομένως από κοντά το μικρό αδελφό του μοντέλο.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της οικογένειας ID είναι ότι θα πωλείται στις περισσότερες ηπείρους: Στην Αμερική, στην Ευρώπη και στην Κίνα, όπου το αυτοκίνητο έχει ήδη απαθανατιστεί στην τελική έκδοσή του. Ωστόσο, χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί, καθώς η έκδοση που φωτογραφήθηκε στην Ασία θα μπορούσε να είναι ελαφρώς διαφορετική από αυτήν που θα δούμε στην Ευρώπη.

Η Volkswagen ανακοινώνει ήδη αεροδυναμικό συντελεστή 0,28 και αυτονομία πάνω από 500 km στον κύκλο WLTP για ένα αυτοκίνητο που θα μοιράζεται σχεδόν τα πάντα με το ID.3. Ξεκινώντας από την σπονδυλωτή πλατφόρμα MEB, την οποία θα συναντούμε και σε άλλα μοντέλα «ID» τα επόμενα χρόνια.

Ύστερα από το ID.4, η Volkswagen θα καταπιαστεί με την επιστροφή του Combi σε ηλεκτρική μορφή, την έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Buzz ID.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube