VinFast: 4θυρο μοντέλο και SUV από τους Βιετναμέζους

VinFast: 4θυρο μοντέλο και SUV από τους Βιετναμέζους

Η βιετναμέζικη εταιρεία VinFast θα κάνει το ντεμπούτο της στη διεθνή αυτοκινητική σκηνή, στο Mondial de l’Automobile στο Παρίσι, με δύο μοντέλα: Ένα SUV και μια μπερλίνα.

Ο Βιετναμέζος κατασκευαστής VinFast θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός στην ευρωπαϊκή αυτοκινητική σκηνή τον προσεχή Οκτώβριο με αφορμή τη Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Κάτι για το οποίο σας είχαμε προϊδεάσει από τον Μάρτιο. Το εφετινό παριζιάνικο Σαλόνι Αυτοκινήτου θα είναι επομένως ιδιαίτερα προσανατολισμένο προς την Ασία, καθώς εκτός από τη VinFast, θα έχουμε επίσης την κινεζική GAC που θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο και ένα μοντέλο παραγωγής. 

Στη VinFast, οι καινοτομίες θα είναι δύο σε αριθμό. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο SUV και μια πρωτότυπη μπερλίνα, αμφότερα σχεδιασμένα αμφότερα από τον οίκο Pininfarina, ο οποίος παρουσιάζεται πολύ δραστήριος τελευταίως: Αυτόνομη εταιρεία που δραστηριοποιείται στα EV. Εδώ να σημειώσουμε ότι η VinFast ετοιμάζει ακόμη ένα ηλεκτρικό και ένα συμβατικό μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, των οποίων το σχεδιασμό έχει αναλάβει η ItalDesign, ενώ τα πρώτα μοντέλα παραγωγής, κατά πώς λένε οι Βιετναμέζοι, θα λανσαριστούν εμπορικά το 2025. 

VinFast Sedan

Προς το παρόν, ωστόσο, ας είμαστε επιφυλακτικοί με τη VinFast που αποκαλύπτει τις πρώτες εικόνες των μοντέλων της από την Ασία. Πρέπει να της αναγνωρίσουμε πάντως, ότι σχεδιαστικά το SUV της δείχνει ιδιαίτερα δουλεμένο, με έντονες καμπύλες και μια χρωμιωμένη μπάρα που αποτελεί το χαρακτηριστικό «V» της νέας μάρκας στη μάσκα.

VinFast SUV

Δυστυχώς, η VinFast δεν έδωσε καμία πληροφορία και τεχνική λεπτομέρεια για τους κινητήρες που χρησιμοποιεί, ούτε για τις προθέσεις της σχετικά με την ευρωπαϊκή αγορά. Κοντός ψαλμός αλληλούια όμως, ο Οκτώβριος δεν αργεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube