Η Italdesign κέρδισε τις εκλογές στο Βιετνάμ

Η Italdesign κέρδισε τις εκλογές στο Βιετνάμ

Εθνική υπόθεση η ανάθεση του σχεδιασμού των αυτοκινήτων της βιετναμέζικης VinFast, η επιλογή κρίθηκε με… εκλογές.

Έγιναν εκλογές στο Βιετνάμ, στις οποίες ψήφισαν ούτε λίγο ούτε πολύ 60.000 πολίτες, ώστε από 40 σχεδιαστικές προτάσεις να επιλέξουν την εταιρεία που θα αναλάβει τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων της VinFast, της τοπικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μεταξύ 7 και 18 Μαρτίου, μια ανοιχτή ψηφοφορία είχε σαν αποτέλεσμα η Italdesign να πάρει το χρίσμα, ώστε να προχωρήσει στο σχεδιασμό δύο μικρών αυτοκινήτων, ένα ηλεκτρικό και ένα συμβατικό με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Φαίνεται ότι είναι μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της VinFast η συνεργασία με τα μεγάλα ιταλικά στούντιο, καθώς ήδη ήταν γνωστό ότι ο οίκος Pininfarina έχει αναλάβει τον σχεδιασμό ενός σεντάν και ενός SUV.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αποκάλυψη για το Italdesign Zerouno Roadster

Ο Filippo Perini, επικεφαλής σχεδιασμού της Italdesign δήλωσε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι που οι τέσσερις προτάσεις μας για την VinFast έτυχαν ευρείας αποδοχής, από τους ανθρώπους που ψήφισαν μέσω διαδικτύου, από όλη τη χώρα». Τα αυτοκίνητα της VinFast θα κατασκευάζονται σε ένα νέο εργοστάσιο, στο Βιετνάμ. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2025 και η εταιρεία εκτιμά ότι θα κατασκευάζει περίπου 200.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Τα πρώτα πρωτότυπα ίσως κάνουν ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, το προσεχές φθινόπωρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Italdesign Zerouno αναβιώνει την παράδοση της ιταλικής carozzeria

Η συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής σχεδίων η εταιρεία θεωρεί ότι δημιουργεί ένα δέσιμο με τους πιθανούς πελάτες, τους βάζει στη διαδικασία να ασχοληθούν με τη μάρκα και νιώθουν ότι έχουν επιρροή. Ωστόσο είναι μάλλον απίθανο να ακολουθηθεί ο ίδιος δρόμος για την χάραξη μιας στρατηγικής συνεργασίας στο κομμάτι που αφορά τα μηχανικά μέρη. Είναι άγνωστο ακόμη σε τι βαθμό η εταιρεία θα είναι σε θέση να εξελίξει δική της τεχνολογία και τι θα μπορούσε να εξασφαλίσει συνεργαζόμενη με μια καταξιωμένη αυτοκινητοβιομηχανία. Γενικότερα, πληροφορίες ως προς τις τεχνικές προδιαγραφές για την ώρα δεν υπάρχουν.

Πηγή Automotive News

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube