Video: Τέσσερις Ferrari FXX K λυσσάνε στην Imola

Video: Τέσσερις Ferrari FXX K λυσσάνε στην Imola

Μετά κάποιοι απορούν γιατί γκρινιάζουμε για τον ήχο των σύγχρονων μονοθεσίων της Formula 1…

Την Παρασκευή, 5 Ιουνίου, η Ferrari ολοκλήρωσε τις δοκιμές της FXX K με έξι 30λεπτες και μία 40λεπτη περιόδους στην Imola.

Η επιλογή του autodromo «Enzo e Dino Ferrari», όπως ονομάζεται επίσημα η πίστα, ήταν απόλυτα ταιριαστή για τις τελευταίες ρυθμίσεις της καθαρόαιμης έκδοσης της LaFerrari.

Με 1.050 ίππους και 90,0 kgm ροπής από το υβριδικό σύστημα που συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό V12 6,2 lt κι έναν ηλεκτροκινητήρα, οι κάτοχοι-δοκιμαστές (όπως τους χαρακτηρίζει η Ferrari) της FXX K μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν πινακίδες κυκλοφορίας αλλά σίγουρα θα απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία.

Το διετές πρόγραμμα θα ξεκινήσει επίσημα στις 26-28 Ιουνίου στο Hungaroring. Οι συμμετέχοντες στο Corse Clienti θα μοιραστούν την πίστα με τις 458 Challenge EVO του ενιαίου πρωταθλήματος Ferrari Challenge Europe, το Trofeo Pirelli και το Coppa Shell, καθώς και με τα μονοθέσια του προγράμματος Formula 1 Clienti και την F60 με τον Sebastian Vettel πίσω από το τιμόνι.

Ο ήχος των τεσσάρων FXX K που γυρίζουν στην Imola είναι μελωδία στ’ αυτιά μας. Όχι πως από εμφάνιση δεν πάνε πίσω. Ειδικά η λευκή...

[Πηγή: Ferrari]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube