Video-ντεμπούτο για τη νέα Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

Video-ντεμπούτο για τη νέα Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

Από €188.592 στη Γερμανία ξεκινάς να παίζεις με το διαμορφωτή για να φτιάξεις τη δική σου Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σχεδόν 190 χιλιάρικα είναι ήδη πολλά τα χρήματα στην Γερμανία, πόσω μάλλον στην Ελλάδα όταν ανακοινωθεί επίσημα η τιμή της, για ένα στέισον.

Αλλά προφανώς δεν πρόκειται για το τυπικό ανθρωπομεταφορέα μιας πολυμελούς οικογένειας. Και τα νούμερα από μόνα τους έρχονται προς επίρρωση της παραπάνω παρατήρησης: 680 άλογα, 86,6 χιλιογραμμόμετρα, 0-100 km/h σε 3,4” και τελική ταχύτητα 310 km/h.

Από την άλλη βέβαια, δεν σημαίνει ότι την πρακτικότητα την έχει πάρει ο διάβολος. Με 425 lt πορτμπαγκάζ, χώρο 1.295 lt με τα καθίσματα ριγμένα (ηλεκτρικά για την ευκολία σας) και διαιρούμενο πίσω κάθισμα 40:20:40, η πλειονότητα των χρηστών του είδους θα μείνει ευχαριστημένη. Εξίσου όμως σημαντικό είναι ότι πρόκειται και για ένα τρόπον τινά οικολογικό αυτοκίνητο, μιας και τα πρώτα 50 km ύστερα από μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών του γίνεται αμιγώς ηλεκτρικά. Και μάλιστα με τη δυνατότητα να πιάσει σε αυτό το mode τα 140 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέα Porsche Panamera Sport Turismo [video]

Στην υβριδική ρύθμιση κίνησης, η Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo καίει μόλις 3,0 lt/100 km. Μια εντυπωσιακή τιμή, αν αναλογιστείς ότι κάτω από το καπό βρίσκεται ένας πληθωρικός 4λιτρος κινητήρας V8 και ότι το αυτοκίνητο ζυγίζει 2.325 kg.

H Turbo S E-Hybrid αποτελεί την κορωνίδα της γκάμας των Panamera και αντιπροσωπεύει το θεμέλιο λίθο της ηλεκτρικής ατζέντας της Porsche που πρόκειται να ξεκινήσει με την Mission E.

Τα γερμανική μπερλίνα με τις μηδενικές εκπομπές θα λανσαριστεί προς το τέλος της δεκαετίας και θα διατηρήσει τις περισσότερες από τεχνικές προδιαγραφές και τον κοφτερό σχεδιασμό του πρωτοτύπου.

Ο πράσινος διασκελισμός όπως σχεδιάστηκε στη Στουτγάρδη θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει την απαλλαγή από τους πετρελαιοκινητήρες στο εγγύς μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Oliver Blume, που αποκάλυψε νωρίτερα εφέτος, ότι οι ντίζελ θα μπορούσαν να καταργηθούν ολοκληρωτικά μέχρι το 2020.

[Πηγή Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube