Vencer Sarthe MY 2015 [video]

Vencer Sarthe MY 2015 [video]

Βγαίνει στην παραγωγή το ολλανδικό supercar των 621 ίππων.

Η ολλανδική Vencer ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την κατασκευή σπάνιων και ιδιαίτερων χειροποίητων supercars.

Το πρώτο μοντέλο της είναι το Sarthe MY 2015, με την παραγωγή του να ξεκινά άμεσα. Το όνομα του μοντέλου προέρχεται από το “Circuit de la Sarthe”, ενώ πηγή έμπνευσής του είναι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’80 που ξεχώριζαν για την μηχανική και σχεδιαστική αρτιότητα και αποδοτικότητα.

Ο κινητήρας του είναι ένας supercharged V8 6,3 λίτρων με απόδοση 621 ίππων και 85,4 kgm ροπής. Συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, με την δύναμη να μοιράζεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μπλοκέ διαφορικού. Οι επιδόσεις που χαρίζει στο ολλανδικό supercar είναι πολύ καλές, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται από στάση σε 3,6 sec και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 338 km/h.

To μήκος του Sarthe είναι 4,5 m, το πλάτος 1,98 m και το ύψος 1,19 m, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,79 m. Η ανάρτησή του αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω και το βάρος του φτάνει τα μόλις 1.390 kg χάρη στη χρήση σωληνωτού πλαισίου με ανθρακονημάτινα μέρη αμαξώματος και αλουμινένιο πάτωμα. Η κατανομή βάρους είναι 45 εμπρός και 55 πίσω και η αεροδυναμική μεταβαλλόμενη χάρη στα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα (η πίσω αεροτομή εκτείνεται μετά τα 100 km/h).

Στο εσωτερικό, όλα τα πάνελ είναι ανθρακονημάτινα και τα μπάκετ καθίσματα ντυμένα με δέρμα και alcantara. Επενδεδυμένο με δέρμα και alcantara είναι και το ταμπλό, όπου στο κέντρο του δεσπόζει το κεντρικό σύστημα πληροφοριών και πολυμέσων που κατασκευάζει η ίδια η Vencer.

Τέλος, με στόχο να κατασκευάζει ένα αυτοκίνητο το μήνα, το νέο Sarthe της Vencer κοστίζει 271.000 χωρίς του φόρους.

[Πηγή: Vencer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube