Vandenbrink Shooting Brake βασισμένο στην Ferrari 612 Scaglietti

Vandenbrink Shooting Brake βασισμένο στην Ferrari 612 Scaglietti

Η ιδιαίτερη μετατροπή έγινε πραγματικότητα 12 χρόνια μετά από τα πρώτα σχέδια.

Ο σχεδιαστικός οίκος Vandenbrink Design παρουσίασε το πρώτο του αυτοκίνητο, μια μετατροπή της Ferrari 612 Scaglietti σε Shooting Brake η οποία αναμένεται να παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό κατά παραγγελία.

Τα πρώτα σχέδια για το Vandenbrink Shooting Brake είχαν παρουσιαστεί το 2007 όμως χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 11 χρόνια για να δούμε το πραγματικό αυτοκίνητο στο δρόμο. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο ιδιοκτήτης του μοναδικού μοντέλου ονομάζεται Van den Heuvel και είναι λάτρεις των shooting brake.

Shooting Brake

Η 612 Scaglietti (2004-2010) ήταν το 2+2 Grand Tourer της Ferrari σχεδιασμένο από τον οίκο Pininfarina, με αλουμινένιο πλαίσιο και κινητήρα V12 5,7 λίτρων που απέδιδε 540 PS και 588 Nm ροπής.

Η Ιταλίδα αποτελεί καλή βάση για μετατροπή σε shooting brake λόγω του ταξιδιάρικου χαρακτήρα της και το γεγονός ότι μπορεί να φιλοξενήσει 4 επιβάτες στο εσωτερικό της. Εξάλλου, ο διάδοχος της 612 Scaglietti ήταν η τετρακίνητη και τετραθέσια FF που υιοθέτησε αμάξωμα τύπου shooting brake όπως και η πιο πρόσφατη GTC4 Lusso.

Shooting Brake

Πίσω στο Vandenbrink Shooting Brake, η ανασχεδιασμένη ουρά του δένει αρμονικά με το υπόλοιπο αμάξωμα και μοιάζει να έγινε με υψηλά στάνταρ ποιότητας και συναρμογής. Οι επεμβάσεις εντοπίζονται στην επέκταση της οροφής που φιλοξενεί δύο επιπλέον ανοίγματα με τζάμι, το παχύ C-pillar και τη νέα πίσω πόρτα που ανοίγει μαζί με το παρμπρίζ. Ο χώρος αποσκευών φαίνεται πως επωφελήθηκε από τις αλλαγές στο αμάξωμα, όπως και ο χώρος για το κεφάλι των πίσω επιβατών.

Η εταιρεία δήλωσε πως θα κατασκευάσει και άλλα αντίτυπα του μοντέλου κατά παραγγελία, σε συνεργασία με κορυφαίους σχεδιαστές και τεχνίτες από την Ιταλία. Μέχρι τότε, το μοναδικό Vandenbrink Shooting Brake που υπάρχει θα εκτεθεί στην αντιπροσωπεία Classic Youngtimers Consultancy στην πόλη Uden της Ολλανδίας. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube