UX 300e: Το πρώτο ηλεκτρικό Lexus [video]

UX 300e: Το πρώτο ηλεκτρικό Lexus [video]

Η ιαπωνική εταιρεία κάνει το βήμα στα αμιγώς ηλεκτρικά μετά από 15 χρόνια εμπειρίας στην υβριδική τεχνολογία.

Η Lexus παρουσίασε στην έκθεση Guangzhou International Automobile Exhibition το πρώτο ηλεκτρικό όχημα στην ιστορία της, το οποίο δεν είναι άλλο από το UX 300e ή αλλιώς η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του premium C-SUV της.

Εξωτερικά, το ηλεκτρικό μοντέλο ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα UX χάρη στις νέες πεντάκτινες ζάντες, τη μειωμένη απόσταση από το έδαφος (- 20 mm), το αεροδυναμικό κάλυμμα του πατώματος, την απουσία εξάτμισης και την υποδοχή φόρτισης στο σημείο που βρισκόταν το ντεπόζιτο βενζίνης.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 PS (150 kW) και 300 Nm ροπής, με τη Lexus να μην ανακοινώνει μέχρι στιγμής τις επιδόσεις.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 54.3 kWh που βρίσκεται κάτω από το πάτωμα χαρίζει στο UX 300e αυτονομία έως και 400 km σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες μετρήσεις του κύκλου NEDC. Η φόρτιση της μπαταρίας ολοκληρώνεται σε μόλις 50 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή 50 kW, ή σε 6,6 ώρες μέσω οικιακής πρίζας 6,6 kW. Ο οδηγός μπορεί να ενημερώνεται για την πορεία της φόρτισης από την εφαρμογή LexusLink στο smartphone του.

Lexus

Η ιαπωνική εταιρεία κάνει λόγο για δυναμική οδική συμπεριφορά χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους και τη διαφορετική ρύθμιση της ανάρτησης. Ο οδηγός έχει πρόσβαση στο Drive Mode Select από το οποίο ρυθμίζει τα επίπεδα ανάκτησης ενέργειας από το φρενάρισμα. 

Οι τεχνικοί της Lexus έδωσαν μεγάλη έμφαση στη βελτίωση της ηχομόνωσης, κάτι που σε συνδυασμό με την απουσία θερμικού μοτέρ δημιουργεί μια από τις πιο ήσυχες καμπίνες της κατηγορίας. Επιπλέον, το σύστημα Active Sound Control παράγει ήχους που επικοινωνούν με τους επιβάτες την κατάσταση του οχήματος. Από τον εξοπλισμό του μοντέλου δεν θα μπορούσε να λείπει και το πακέτο Safety System+ που περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Η εμπορική πορεία του Lexus UX 300e θα ξεκινήσει το 2020 στην αγορά της Κίνας, ενώ το 2021 θα έρθει και στη Μ.Βρετανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube