Toyota Yaris Cross GR Sport, το μικρό SUV βγάζει νύχια

Toyota Yaris Cross GR Sport, το μικρό SUV βγάζει νύχια

Με το Toyota Yaris Cross GR Sport οι Ιάπωνες δίνουν σπορ χαρακτήρα -σε εικόνα και ουσία- στο μικρότερο SUV τους διά χειρός Gazoo Racing.

Toyota Yaris Cross GR Sport

Το Toyota Yaris Cross είναι το μικρότερο SUV της ιαπωνικής μάρκας. Παρότι βρίσκεται στην αγορά για λίγο περισσότερο από έναν χρόνο, μέσα σε λίγους μήνες έχει γίνει success story ανάμεσα και στα σουπερμίνι. Ξεπερνώντας μάλιστα το Yaris σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές αγορές λόγω της ιδιαίτερης και πιο σαγηνευτικής σχεδίασής του. Όμως στην Ιαπωνία έκανε ένα ακόμα μεγαλύτερο άλμα, καθώς υιοθέτησε τη σφραγίδα του σπορ βραχίονα της ιαπωνικής φίρμας, της Gazoo Racing, που έδωσε στο νέο Toyota Yaris Cross GR Sport εξαιρετικό αθλητικό πνεύμα -όχι μόνο ως προς την εικόνα.

Το νέο Toyota Yaris Cross GR Sport θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του από την Ιαπωνία, στις 8 Αυγούστου.

Το νέο Toyota Yaris Cross GR Sport έγινε πιο ελκυστικό μέσα έξω, αλλά απέκτησε επίσης και ένα ειδικά ρυθμισμένο πλαίσιο, με μείωση του ύψους του από το έδαφος κατά ένα πόντο, χάρη στα νέα, πιο σκληρά ελατήρια. Επιπλέον, η υποβοήθηση του ηλεκτρικού τιμονιού επίσης βελτιώθηκε για περισσότερη ακρίβεια στις στροφές, επικουρούμενο από αλουμινένιες ζάντες 18 ιντσών. Μέσα στο πακέτο των βελτιώσεων να αναφέρουμε και την ενίσχυση της πλατφόρμας του Yaris Cross σε στρατηγικά σημεία προκειμένου να αυξηθεί η στρεπτική ακαμψία.

Toyota Yaris Cross GR Sport

Το νεότερο μέλος της οικογένειας των μοντέλων GR Sport φορά μεγάλη μάσκα, με το εσωτερικό κυψελωτό πλαίσιο βαμμένο σε γυαλιστερό μαύρο, όπως και η μεγάλη εισαγωγή αέρα που βρίσκεται στο κέντρο του προφυλακτήρα. Αυτό το πιο σπορ φινίρισμα έχει μεταφερθεί και στον πίσω προφυλακτήρα, ενσωματώνοντας ένα πλέγμα πάνω από τον διαχύτη, στο στιλ των μεγαλύτερων σπορ αυτοκινήτων. Φυσικά, η ειδική σήμανση «Gazoo Racing» βρίσκεται τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Το Toyota Yaris Cross GR Sport διαθέτει επίσης κόκκινες δαγκάνες φρένων και γυαλιστερό μαύρο στο καβούκι των πλευρικών καθρεφτών και σε άλλες εξωτερικές λεπτομέρειες και διακοσμήσεις. 

Toyota Yaris Cross GR Sport

Στο εσωτερικό, το μικρό σπορ SUV παρουσιάζει πιο ιδιαίτερη ατμόσφαιρα από αυτή του συμβατικού μοντέλου. Εικόνα που αναδεικνύεται από τα δερμάτινα καθίσματα, τα εμπρός με σπορ διαμόρφωση, και το σπορ τριάκτινο τιμόνι. Τη σπορ ατμόσφαιρα ολοκληρώνουν η δερμάτινη επένδυση στη λαβή του λεβιέ και τα αλουμινένια πεντάλ.

Το νέο Toyota Yaris Cross GR Sport, που προορίζεται προς το παρόν μόνο για την Ιαπωνία, φορά μια βελτιωμένη εκδοχή του υβριδικού συστήματος κίνησης των 1,5 λίτρων που αποδίδει μέγιστη ισχύ 120 ίππων. Έτσι βελτιώνει την απόκριση του γκαζιού, εν μέρει επίσης χάρη στο νέο, πιο άκαμπτο στροφαλοφόρο άξονα. 

Toyota Yaris Cross GR Sport

Το νέο Toyota Yaris Cross GR Sport θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του στην Ιαπωνία, από τις 8 Αυγούστου. Οι πληροφορίες λένε ότι η Toyota εξετάζει τη διάθεση του αυτοκινήτου και την ευρωπαϊκή αγορά, το οποίο θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του το 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube