Toyota: Στα σκαριά η σπορ έκδοση του Yaris

Toyota: Στα σκαριά η σπορ έκδοση του Yaris

Η νέα σπορ έκδοση του Yaris έρχεται να ξαναμοιράσει την τράπουλα στα μικρά GTi.

Η Toyota θέλει παράλληλα με την επιστροφή της στο WRC να παρουσιάσει και μία “έκδοση δρόμου” του μοντέλου, ένα μικρό GTi.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Υπεύθυνο και Αρχιμηχανικό των σπορ μοντέλων της Ιαπωνικής φίρμας, Tetsuya Tada, δεν γίνεται ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων να μην έχει ένα μοντέλο σε αυτή την καυτή κατηγορία. Όπως αναφέρει μάλιστα, δείχνει να έχει νόημα η παρουσίαση μιας τέτοιας έκδοσης ώστε να προωθηθεί και η επιστροφή της φίρμας στο WRC.

Στην ιαπωνική αγορά, υπάρχει ήδη έκδοση του Yaris με 1.500άρη τούρμπο 153 ίππων και 21,0 kgm ροπής, αλλά το νέο μοντέλο θα είναι σκληροπυρηνικό και θα πωλείται παγκοσμίως. Αυτό που δεν έχει καθοριστεί είναι το τι κινητήρα θα φοράει το νέο παγκόσμιο Yaris GTi. Θα πρέπει να αποδίδει κοντά στους 200 ίππους για να μπορέσει να κοντράρει μοντέλα όπως το Ford Fiesta ST και το VW Polo GTI.

Ο κ. Tada ανέφερε ακόμα ότι έχει οδηγήσει τα Ford Fiesta ST και VW Polo GTI, τα κορυφαία της κατηγορίας, και είπε ότι αν και έχει δύσκολο έργο, θέλει να τα κοντράρει στα ίσα.

Τέλος, ο κ. Tada πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα σπορ Toyota, και όλα θα ανήκουν σε μια νέα οικογένεια μοντέλων, σε μια νέα υποφίρμα με αποκλειστικά σπορ μοντέλα.

[Πηγή: Motoring]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube