Ο Τommi Makinen επικεφαλής της νέας εποχής της Toyota στο WRC

Ο Τommi Makinen επικεφαλής της νέας εποχής της Toyota στο WRC

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται αύριο Τρίτη σύμφωνα με το Autosport

O Tommi Makinen, ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC θα είναι ο επικεφαλής της προσπάθειας της Toyota για τη νέα της εποχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει αύριο Τρίτη.
 
Ο Makinen απέκτησε μια ιδιαίτερη σχέση με την Toyota όταν πέρυσι έφτιαξε ένα ιδιωτικό GT6 rally car για λογαριασμό του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Akio Toyoda.
Παράλληλα, ο Makinen, είχε «τρέξει» για σειρά ετών την Tommi Makinen Racing, που ειδικευόταν στν κατασκευή και πώληση Subaru στην κατηγορία Ν. 
 
Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων είναι κατανοητό πως η Toyota Motorsport GmbH - θυγατρική της Toyota motorsport - έχει παραγκωνιστεί στη νέα συμφωνία.
Σε μια προσπάθεια του Autosport να επικοινωνήσει για να επιβεβαιώσει την είδηση με την TMG στην Κολωνία δεν υπήρξε ανταπόκριση την ώρα που άλλες πηγές αναφέρουν πως η εταιρεία θα συνεχίσει με το πρόγραμμα ανάπτυξης του Yaris WRC.
 
Η επιβεβαίωση της τοποθέτησης Makinen θα έρθει από την Gazoo Racing, το κομμάτι της TMC για τα motorsport που εδρεύει στην Ιαπωνία, αλλά το όλο πρόγραμμα θα έχει και ένα σημείο αναφοράς στην Ευρώπη. 
 
Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση με την Toyota να επιστρέφει από το 2017 στο WRC, τερματίζοντας 17 χρόνια απουσίας από ένα θεσμό στον οποίο κυριάρχησε και διακρίθηκε επί χρόνια. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube