Toyota Hilux Mako: Ειδική έκδοση με όνομα καρχαρία [video]

Toyota Hilux Mako: Ειδική έκδοση με όνομα καρχαρία [video]

Αυτό το σκληροτράχηλο Hilux είναι μια δημιουργία της Toyota Νέας Ζηλανδίας.

Λίγους μήνες μετά από την παρουσίαση του ανανεωμένου Hilux και καθώς περιμένουμε την κορυφαία έκδοση GR Hilux, η Toyota Νέας Ζηλανδίας παρουσίασε μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του δημοφιλούς pick-up με έμφαση στις εκτός δρόμου δυνατότητες που κοιτάζει στα μάτια το ανταγωνιστικό Ford Ranger Raptor.

Το Toyota Hilux Mako όπως ονομάζεται προς τιμήν του ταχύτερυ είδους καρχαρία (Mako Shark), ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τις μαύρες ζάντες αλουμινίου 18" με ελαστικά παντός εδάφους 265/60 Maxxis Razr, τους μεταλικούς προφυλακτήρες, την πρόσθετη μπάρα LED στη μάσκα, τις προεκτάσεις των φτερών, τις προστατευτικές ποδιές, τα σκαλοπάτια στα μαρσπιέ, τα αυτοκόλλητα Mako στα πίσω φτερά και τα σημεία πρόσδεσης για τις πιο απαιτητικές εκτός δρόμου διαδρομές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ανανεωμένο Toyota Hilux

Toyota Hilux Mako

Η νέα ανάρτηση της ARB με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ BP-50, αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 40 mm εμπρός και κατά 50 mm πίσω βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τις εκτός δρόμου δυνατότητες. Αναβαθμισμένα είναι και τα φρένα που προέρχονται από το Toyota Fortuner, ένα επταθέσιο SUV που κυκλοφορεί σε Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία και βασίζεται στο πλαίσιο τύπου σκάλας του Hilux.

Κάτω από το καπό παραμένει ο γνωστός κινητήρας turbo-diesel 2,8 λίτρων με απόδοση 204 PS και 500 Nm. Η δυνατότητα ρυμούλκησης φτάνει τα 3.500 kg και το ωφέλιμο φορτίο τα 940 kg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota GR Hilux με V6 ντίζελ και πάνω από 280 άλογα;

Toyota Hilux Mako

Στο εσωτερικό βρίσκουμε νέα δερμάτινα καθίσματα τύπου bucket με ενσωματωμένα προσκέφαλα που φιλοξενούν το έμβλημα Mako, καθώς και σπορ δερμάτινο τιμόνι.

Η τιμή του Hilux Mako διαμορφώνεται σε $79.990 δολλάρια Νέας Ζηλανδίας, δηλαδή περίπου €45.172 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία. Η μετατροπή θα γίνεται στην Toyota Thames Vehicle Operations με προσδοκώμενες πωλήσεις 250 μονάδες το χρόνο.

[Πηγή: Which Car]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube