Toyota GR Yaris: Στο φυσικό του περιβάλλον μαζί με το αγωνιστικό Yaris WRC [video]

Toyota GR Yaris: Στο φυσικό του περιβάλλον μαζί με το αγωνιστικό Yaris WRC [video]

Ένας δρόμος γεμάτος στροφές μέσα στο δάσος είναι το ιδανικό σκηνικό για το Toyota GR Yaris.

Το GR Yaris πρωταγωνιστεί σε ένα νέο βίντεο της Toyota μαζί με το αγωνιστικό Yaris WRC το ουσιαστικά οποίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και τεχνογνωσίας για τη δημιουργία του ιαπωνικού hot hatch.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota GR Yaris: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα; [video]

Στο βίντεο διάρκειας 54" με τίτλο GR Yaris Rally Drive, βλέπουμε το μικρό αλλά θαυματουργό τετρακίνητο μοντέλο να οδηγείται στο όριο σε ορεινό δρόμο με στροφές μέσα στο δάσος. Όπως αναφέρει και η περιγραφή, το GR Yaris γεννήθηκε και εκπαιδεύτηκε στα rally οπότε είναι λογικό να το βλέπουμε να πλαγιολισθαίνει σε μια ειδική διαδρομή.

Να θυμίσουμε πως το μοντέλο εξελίχθηκε από την Gazoo Racing και βασίζεται σε μια πλατφόρμα-υβρίδιο που συνδυάζει το εμπρός μέρος της GA-B του Yaris, με το πίσω τμήμα της GA-C της Corolla. Ο τρικύλινδρος κινητήρας 1,6 λίτρων αποδίδει 261 PS και 360 Nm ενώ η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων, του συστήματος τετρακίνησης GR-Four και του διαφορικού περιορισμένης ολίσθισης. Φυσικά, το πακέτο συνοδεύεται από ανάρτηση με επιθετικό στήσιμο και μεγαλύτερα φρένα. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε κάτω από 5,5" με την τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 230 km/h.

Σχεδιαστικά, το GR Yaris είναι εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα Yaris καθώς έχει τρίθυρο αμάξωμα, φουσκωμένα φτερά, χαμηλότερη οροφή και επιθετικούς προφυλακτήρες.

Σας αφήνουμε να απολαύσετε το βίντεο αφού σας θυμίσουμε πως όλα τα πλάνα κινηματογραφήθηκαν σε κλειστούς δρόμους από επαγγελματίες οδηγούς (με άλλα λόγια, do not try this at home).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Toyota GR Yaris [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube