Toyota: Επιβεβαίωση νέας γενιάς Land Cruiser

Toyota: Επιβεβαίωση νέας γενιάς Land Cruiser

Στελέχη του αμερικανικού βραχίονα της Toyota επιβεβαίωσαν πρόσφατα ότι η νέα γενιά του Land Cruiser βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν και ότι θα είναι παρούσα στην αγορά της Β. Αμερικής με την παραδοσιακή διαμόρφωση του κλασικού off-road.

Η καλύτερη λέξη που μπορούμε να βρούμε για να περιγράψουμε το Toyota Land Cruiser είναι… απρεπής. Όχι μόνο για τη φήμη του σε ευρωστία και αξιοπιστία, αλλά επειδή ούτε η ισχυρή παρουσία των άλλων SUV της αγοράς είναι ικανή να θέσει σε κίνδυνο την παρουσία του στον κατάλογο της ιαπωνική φίρμας.

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου New York Auto Show, στέλεχος του αμερικανικού τμήματος της ιαπωνικής εταιρείας επιβεβαίωσε ότι το Toyota Land Cruiser θα συνεχίσει να είναι από τους πρωταγωνιστές της φίρμας και στο μέλλον. Γεγονός που σημαίνει αυτόματα ότι θα είναι διαθέσιμο και στη βορειοαμερικανική αγορά, πόσω μάλλον σε άλλα μέρη του κόσμου, μιας και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι μία από τις κύριες αγορές του, όπως για παράδειγμα η Αυστραλία και η Μέση Ανατολή.

Αν και οι πωλήσεις του Toyota Land Cruiser δεν είναι πολύ υψηλές, φτάνουν μόλις 5.000 μονάδες στην αγορά των ΗΠΑ (χωρίς όμως να προστεθούν οι πωλήσεις του πιο επιτυχημένου εμπορικά Lexus LX), το γεγονός είναι ότι το κλασικό ιαπωνικό 4x4 αποτελεί εμβληματικό μοντέλο για τη φίρμα. Και όχι μόνο σε αυτή την ήπειρο, καθώς το Land Cruiser είναι θεσμός σε πολλά μέρη του πλανήτη.

Προς το παρόν δεν διαθέτουμε τις προδιαγραφές αυτής της νέας γενιάς του Toyota Land Cruiser ούτε γνωρίζουμε πότε θα λανσαριστεί στην αγορά. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα παραμείνει πιστό στην παραδοσιακή συνταγή του πλαισίου τύπου σκάλας, την πιο ισχυρή και αξιόπιστη λύση για ένα SUV με αληθινές εκτός δρόμου ικανότητες.

Η νέα γενιά θα έχει μαλακωμένα αισθητικά χαρακτηριστικά, αλλά χωρίς να εγκαταλείψει τη συνήθη στιβαρή εμφάνιση. Όσον αφορά το μηχανολογικό κεφάλαιό της, αυτό θα συνεχίσει να αντιπροσωπεύεται με μια ευρεία γκάμα εκδόσεων, ανάλογα με την αγορά στην οποία απευθύνεται. Αν και φημολογείται ότι οι 8κύλινδρες εκδόσεις θα εξαφανιστούν δίνοντας τη θέση τους σε άλλες, νέες με κινητήρες V6 τούρμπο.

[Πηγή MotorAuthority]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube