Tίτλοι τέλους για την BMW X4;

Tίτλοι τέλους για την BMW X4;

Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν τη BMW να μην ανανεώνει την Χ4, με το κουπέ SUV να μεταμορφώνεται στο άμεσο μέλλον σε ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα ονομάζεται iX4.

BMW X4

H BMW X4 παρουσιάστηκε το 2014 και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη γενιά της. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο κατασκευαστής δε σκοπεύει να διατηρήσει στην γκάμα του το μοντέλο, τουλάχιστόν όχι όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με φήμες του BMWBLOG που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, η BMW θα ρίξει τίτλους τέλους στο κουπέ SUV της, παρόλο που η μάρκα είχε ήδη δώσει στη δημοσιότητα τη κωδική ονομασία (G46) της τρίτης γενιάς του.

Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι το μοντέλο θα συνεχίσει ως αμιγώς ηλεκτρικό και θα ακούει στο όνομα iX4. Το τελευταίο, έχει αποκτήσει την κωδική ονομασία NA7 εσωτερικά στη BMW. Θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα Neue Klasse με την παραγωγή του να ξεκινά από το 2026 στο εργοστάσιο της BMW στο Debrecen της Ουγγαρίας.

BMW X4

Θυμίζουμε ότι στην νέα πλατφόρμα Νeue Klasse θα βασιστούν όλα τα ηλεκτρικά της BMW από το 2025 και μετά. Η νέα πλατφόρμα που εξελίσσεται από τον κατασκευαστή, δίνει τη δυνατότητα προσθιοκίνητων, πισωκίνητων ή ακόμα και τετρακίνητων διατάξεων με διαφορετικά μεγέθη μπαταριών και διαφορετικά μεγέθη μεταξονίων και μετατροχίων.

Ο Βαυαρός κατασκευαστής έχει επιβεβαιώσει ότι η νέα πλατφόρμα θα κάνει ντεμπούτο το 2025 με ένα ηλεκτρικό σεντάν στο μέγεθος της 3-Series, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και ένα σπορ SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube