Τι παίζει με το Mitsubishi Eclipse Cross PHEV;

Τι παίζει με το Mitsubishi Eclipse Cross PHEV;

Ενώ η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι δεν θα λανσάρει πλέον κανένα νέο μοντέλο στην Ευρώπη, έρχεται σήμερα το πρωί και ανακοινώνει ότι θα λανσάρει μια νέα έκδοση PHEV του Eclipse Cross. Τι παίζει λοιπόν με τη Mitsubishi;

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Οι αντιπρόσωποι της Mitsubishi αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό ένα τετελεσμένο (φράση της μόδας) που προέκυψε σαν κρύο ντους από την Ιαπωνία: Η Mitsubishi στην Ευρώπη συρρικνώνεται και η Γηραιά Ήπειρος είναι παγωμένη σε πωλήσεις. Δεν θα υπάρχει λοιπόν πλέον νέο λανσάρισμα, «αλλά»... Ο κατασκευαστής φαίνεται να παίζει με τις λέξεις ανακοινώνοντας σήμερα το πρωί την άφιξη του Eclipse Cross PHEV. Μιας πολυαναμενόμενης παραλλαγής, με την ιαπωνική φίρμα, ωστόσο, να είναι ηγέτης στα επαναφορτιζόμενα υβριδικά στην Ευρώπη και με σημαντική εμπειρία στον τομέα.

«Με τη σχεδιαστική και τεχνική εξέλιξη του υφιστάμενου μοντέλου, το Eclipse Cross PHEV παραμένει συνεπές στην ανακοίνωση της MMC ότι όλα τα νέα μοντέλα δεν θα λανσάρονται πλέον στην Ευρώπη», δήλωσε εκπρόσωπος της Mitsubishi. Δεν θα δούμε επομένως από εδώ και στο εξής κάποιο νέο μοντέλο στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά μόνο νέες παραλλαγές. Και το Eclipse Cross PHEV είναι τέτοια.

Προσώρας, καμία τεχνική πληροφορία δεν δοθεί σχετικά με τη διανομή του ανανεωμένου Eclipse Cross στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά γνωρίζουμε ότι ως PHEV θα πάει σε «ορισμένες» ευρωπαϊκές αγορές, ανάλογα με τη «ζήτηση και το δυναμικό» τους. Η Ελλάδα είναι πιθανό να βρίσκεται στην εξίσωση, καθώς το ανανεωμένο αυτοκίνητο αποτελεί φυσική εξέλιξη (και εμπορική) του υφισταμένου. Από την άλλη, θα υπάρξει εκτιμούμε και η πίεση του Έλληνα αντιπροσώπου –που δεν πρόκειται για θυγατρική- οπότε είναι πιθανό να δούμε το ανανεωμένο Eclipse Cross στη χώρα μας, -τουλάχιστον στη PHEV παραλλαγή του. 

Θα ήταν κρίμα να γίνει διαφορετικά, διότι πρόκειται για μια εξαιρετική πρόταση σε μια κατηγορία, ακόμα ολιγομελή και πάντως ακριβή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube