Θα παραμείνει πρωτότυπο το Audi R8 e-tron [video]

Θα παραμείνει πρωτότυπο το Audi R8 e-tron [video]

Το ηλεκτρικό Audi R8 e-tron δεν πρόκειται να βγει στην παραγωγή, σύμφωνα με την Audi, η οποία όμως έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται αναλυτικά οι τεχνολογίες του. Προφανώς για να... ζηλέψουν όσοι θα ήθελαν να το αποκτήσουν.

Μέχρι σήμερα η Audi έχει κατασκευάσει δέκα R8 e-tron, τα οποία όμως είναι «καταδικασμένα» να περάσουν τη ζωή τους πραγματοποιώντας δοκιμές για την εταιρία. Φαίνεται ότι το κόστος των μπαταριών του είναι ακόμα αρκετά υψηλό για να ελπίζει κανείς ότι το εγχείρημα θα είναι εμπορικά βιώσιμο, ενώ και η αυτονομία και ο χρόνος φόρτισής τους δεν έχουν φτάσει ακόμα σε αποδεκτό επίπεδο για την Audi. Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την εταιρία, το ηλεκτρικό R8 των 380 PS και 83,6 kgm επιταχύνει από στάση ως τα 100 km/h σε 4,2”, όμως έχει τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 200 km/h και η αυτονομία του δεν ξεπερνά τα 215 km, σε «ιδανικές συνθήκες».

Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε πρόσφατο δελτίο τύπου της εταιρίας, «με το R8 e-tron η Audi απέκτησε τεχνογνωσία που θα ωφελήσει τα ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής που έχει στα σκαριά». Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να μελετήσουμε τις νέες τεχνολογίες που κρύβει κάθε γωνιά του Audi R8 e-tron,

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube