Θα έρθει νέο Honda S2000;

Θα έρθει νέο Honda S2000;

Η Honda το έχει πάρει ζεστά το θέμα και ίσως δούμε νέο S2000.

Η Honda έχει ήδη στα σκαριά δύο σπορ μοντέλα, το μικρό roadster S660 και το supercar NSX, και στόχος της είναι να φτιάξει άλλο ένα που θα γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των δύο προαναφερθέντων μοντέλων.

Το τρίτο μοντέλο λοιπόν θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο «αντικαταστάτης» του S2000, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν θα είναι roadster αλλά κουπέ. Σχεδιαστικά, θα ακολουθήσει την γραμμή των σύγχρονων μοντέλων της Honda που ξεχωρίζουν για τις έντονες ακμές και την ιδιαίτερα σφηνοειδή σχεδίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες άγγλων συναδέλφων, το νέο S2000 θα έχει τον 2λιτρο 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα του Civic Type R με ισχύ κοντά στους 350 ίππους. Οι επιδόσεις αναμένονται πολύ καλές, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται από στάση σε λίγότερο από 5 sec, ενώ η μέση κατανάλωση δεν θα ξεπερνά τα 7 lt/100 km. Επιπλέον, θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία, σε συνεργασία με την ομάδα της McLaren F1, ενώ θα προσφέρεται με μια απλοποιημένη εκδοχή της τετρακίνησης Super Handling AWD (δεν μοιράζει την ροπή μόνο εμπρός-πίσω, αλλά και δεξιά-αριστερά στους πίσω τροχούς) που θα χρησιμοποιεί το νέο NSX.

Το νέο S2000 θα είναι το τελευταίο μοντέλο που θα παρουσιαστεί από την νέα σπορ «τριπλέτα» της Honda και δεν θα το δούμε πριν το 2017.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube