Το Civic Type R έρχεται – Η Honda αποκάλυψε την έκδοση προ-παραγωγής

Το Civic Type R έρχεται – Η Honda αποκάλυψε την έκδοση προ-παραγωγής

Η Honda θα συνεχίσει την εξέλιξη του νέου Civic Type R για έναν ακόμα χρόνο και θα το λανσάρει στην αγορά το 2015

Λίγο πριν το Tokyo Motor Show, η Honda παρουσίασε στην ιδιόκτητη πίστα δοκιμών της στο Tochigi της Ιαπωνίας, μια προ-παραγωγής έκδοση του ολοκαίνουργιου Civic Type R, το οποίο θα λανσαριστεί στην αγορά το 2015.

Η νέα γενιά του Civic Type R θα είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας στην Ευρώπη, που θα εφοδιάζεται με τη νέα σειρά κινητήρων τούρμπο της Honda. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το νέο Civic Type R θα έχει κάτω από μπροστινό καπό του έναν νέο δίλιτρο  βενζινοκινητήρα τούρμπο με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού και VTEC.

Η απόδοσή του θα ξεπερνά τους 280 ίππους και θα πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Σύμφωνα με την Honda θα προσφέρει κορυφαία για την κατηγορία του οικονομία, όσον αφορά την κατανάλωση και θα εκπέμπει ιδιαίτερα χαμηλούς  ρύπους. 

Όπως φαίνεται από το μοντέλο προ-παραγωγής, το νέο Civic Type R θα έχει αρκετά πιο «επιθετική» εμφάνιση, συγκριτικά με τις απερχόμενες γενιές του. Κύρια χαρακτηριστικά της εμφάνισής του θα είναι τα φουσκωμένα –με προσθήκες- φτερά, η μεγάλη πίσω αεροτομή και ο πίσω διαχύτης με τις δυο διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Δείτε στο video παρακάτω τον Gabriele Tarquini, οδηγό της Honda στο WTCC, να μιλά για το νέο Civic Type R.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube