Tesla: Το νέο Roadster θα σπάσει όλα τα ρεκόρ επιτάχυνσης [video]

Tesla: Το νέο Roadster θα σπάσει όλα τα ρεκόρ επιτάχυνσης [video]

Η εταιρεία αποκάλυψε τη μορφή του νέου της σπορ μοντέλου, και μεταξύ άλλων την πληροφορία ότι θα μπορεί να πετύχει 0-96 km/h σε 1,9”.

Αν και η επίσημη παρουσίασή του είναι ακόμα σχεδόν τρία χρόνια μακριά, η Tesla αποκάλυψε τη μορφή που θα έχει η νέα γενιά του σπορ μοντέλου της.

Το νέο Tesla Roadster, είναι ένα επιθετικό κι εντυπωσιακό 4θέσιο μοντέλο με οροφή τύπου τάργκα. Με ένα κομμάτι που θα αφαιρείται δηλαδή ώστε το αμάξωμα να μετατρέπεται σε ανοιχτό.



Την κίνηση θα δίνουν τρεις ηλεκτροκινητήρες, ένας για τους μπροστινούς και από ένας για κάθε πίσω τροχό. Έτσι το νέο Roadster θα είναι τετρακίνητο ενώ θα έχει και ενεργό torque vectoring.

Παράλληλα, ο Elon Musk, αποκάλυψε και μερικές από τις επιδόσεις του, με μερικές από τις επιταχύνσεις να είναι οι καλύτερες που θα έχει πετύχει ποτέ «πολιτικό» αυτοκίνητο δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tesla Model 3, πλήρεις προδιαγραφές [video]

Τα 0-96 km/h (0-60 mph δηλαδή) θα επιτυγχάνονται σε μόλις 1,9”, τα 0-160 km/h σε 4,2” ενώ τα 402 m (ένα τέταρτο του μιλίου) σε 8,9”. Ο Musk δήλωσε πως θα είναι η πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο δρόμου σπάει το όριο των 9”.

Πολύ εντυπωσιακές είναι και οι πληροφορίες ότι η τελική ταχύτητα θα ξεπερνάει τα 400 km/h και ότι η αυτονομία του θα μπορεί να αγγίξει τα 1.000 km (620 km για την ακρίβεια) με μια φόρτιση, κάτι που επίσης αποτελεί ρεκόρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κόλαση η παραγωγή του Model 3, 63.000 ακυρώσεις

«Ο σκοπός που εξελίσσουμε αυτό το αυτοκίνητο είναι να πετύχουμε ένα πραγματικά καίριο πλήγμα στα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Στο μέλλον, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι σα να οδηγείς ατμομηχανή», δήλωσε ο Musk.



Η νέα γενιά του Roadster, που ήταν και το πρώτο μοντέλο παραγωγής της εταιρείας, πίσω στο 2008, είναι προγραμματισμένη να παρουσιαστεί επίσημα το 2020, με τιμή κοντά στα $200.000. Για τους ενδιαφερόμενους, προκαταβολές ύψους $50.000 γίνονται ήδη δεκτές.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube