Τελικό στάδιο δοκιμών για τις ανανεωμένες Porsche Cayman και Boxster

Τελικό στάδιο δοκιμών για τις ανανεωμένες Porsche Cayman και Boxster

Με μικρές αισθητικές αλλαγές και –κυρίως- ολοκαίνουργιο 4κύλινδρο 2λιτρο τούρμπο κινητήρα για πρώτη φορά μετά το 1995.

Λιγότερο από 6 μήνες πριν την επίσημη παρουσίασή της στο προσεχές σαλόνι της Γενεύης, η ανανεωμένη Cayman φωτογραφήθηκε σε τελικό στάδιο δοκιμών εξέλιξης.

Οι αλλαγές σε προφυλακτήρα, φώτα και φλας είναι το λιγότερο, αφού το σημαντικό νέο έχει να κάνει με τους κινητήρες. Ο ατμοσφαιρικός εξακύλινδρος μπόξερ των 2,7 λίτρων που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, είναι πλέον κοινό μυστικό ότι παραχωρεί τη θέση του σε έναν ολοκαίνουργιο 4κύλινδρο 2λιτρο τούρμπο. Διαθέτει πολλά κοινά χαρακτηριστικά και κυρίως τον ίδιο κύλινδρο των 500 κυβικών με τον 3λιτρο μπόξερ της ανανεωμένης 911. Δεν υπάρχει ακόμα καμία διαρροή τεχνικών στοιχείων, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ισχύς και η ροπή θα ξεπερνούν εκείνες των αντίστοιχων εκδόσεων με τους σημερινούς, ατμοσφαιρικούς κινητήρες.
Είναι η πρώτη φορά μετά το 1995 και την Porsche 968 που θα δούμε 4κύλινδρο κινητήρα σε Porsche, εκείνος όμως ήταν 3λιτρος. Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι οι κορυφαίες εκδόσεις Cayman GT4 και Boxster Spyder θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον flat-six 3.8 με 385 και 375 ίππους αντίστοιχα.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube