Teaser: Νέο MINI Clubman

Teaser: Νέο MINI Clubman

Ένα ακόμα ολοκαίνουργιο μοντέλο θα παρουσιάσει φέτος το BMW Group, αυτή τη φορά για τη ΜΙΝΙ.

Η εταιρεία δημοσίευσε σήμερα μία, διόλου αποκαλυπτική είναι η αλήθεια, φωτογραφία της δεύτερης γενιάς του MINI Clubman που, ουσιαστικά, δεν θα έχει τίποτα κοινό με τον προκάτοχό του πέραν της ονομασίας.

Κατ’ αρχήν, θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο αφού θα βασίζεται στην πλατφόρμα UKL-1 που χρησιμοποιούν και η προσθιοκίνητη BMW 2-Series Active Tourer. Κρίνοντας από το Clubman concept που παρουσιάστηκε στη Γενεύη το 2014, το μήκος θα ξεπερνά ελάχιστα τα 4,2 m (260 mm μακρύτερο από του προηγούμενου), κάτι που το καθιστά το μεγαλύτερο, σε μέγεθος, ΜΙΝΙ όλων των εποχών.

Σε αντίθεση με την ιδιόμορφη διάταξη των 2+1 θυρών του πρώτου Clubman, το νέο θα έχει τέσσερις συμβατικές πόρτες για τους επιβάτες αλλά θα κρατήσει τη χαρακτηριστική διπλή, και αρκετά πρακτική, για το χώρο αποσκευών.

Η BMW επίσης αποφάσισε να τονίσει το διαφορετικό χαρακτήρα σε σχέση με τo μικρότερo χάτσμπακ, τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό. Το εμπρός μέρος είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Rocketman του 2013 και το εσωτερικό θα έχει αρκετές διαφορές, με κυριότερη την ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα.

Πηγές κοντά στην εταιρεία αναφέρουν ότι οι χώροι στην καμπίνα θα είναι αντίστοιχοι ενός οικογενειακού της μικρομεσαίας κατηγορίας, με στόχο το Clubman να αποτελέσει μια «φρέσκια και δυναμική» εναλλακτική πρόταση σε πιο συμβατικά χάτσμπακ όπως το VW Golf.

Τα μηχανικά μέρη θα προέρχονται από το χάτσμπακ, με την ίδια γκάμα των τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων τούρμπο μοτέρ βενζίνης και ντίζελ, την πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Αργότερα θα παρουσιαστεί και τετρακίνητη έκδοση και, πιθανόν, υβριδική plug-in με τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube