Teaser: Νέα Lotus 3-Eleven με 2 kg/PS

Teaser: Νέα Lotus 3-Eleven με 2 kg/PS

Το νέο της extreme μοντέλο θα αποκαλύψει η Lotus στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Με βάση το αλουμινένιο μονοκόκ πλαίσιο και την ανάρτηση της Exige S, οι μηχανικοί στο Hethel εξελίσσουν ένα λιτό σπορ διθέσιο που θα εμφανιστεί στις 25 Ιουνίου στην διάσημη εκδήλωση και θα βγει στην αγορά το 2016.

Με τεχνογνωσία από το αγωνιστικό τμήμα, αεροδυναμικό πακέτο για αρνητική άντωση, ενσωματωμένο roll cage, ανθρακονημάτινα καθίσματα, τα απολύτως απαραίτητα χειριστήρια και ένα κοντό παρμπρίζ για να μειωθεί η αεροδυναμική αντίσταση, η 3-Eleven απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα όπλο για track days.

Ο τοποθετημένος στο κέντρο κινητήρας είναι ο κομπρεσοράτος V6 των 3,5 lt από την Toyota που χρησιμοποιούν οι Evora και Exige S, αλλά με 20 PS παραπάνω για συνολική ισχύ που θα ξεπερνά τους 420 ίππους.

Λόγω του μεγαλύτερου, και βαρύτερου σε σχέση με τον 1.8 της 2-Eleven, μοτέρ η 3-Eleven θα ζυγίζει σίγουρα περισσότερο από τα μόλις 670 kg της προκατόχου της, θα μείνει όμως κάτω από τα 800 kg.

Αυτό σημαίνει λιγότερα από 2 kg ανά ίππο, κάτι που με τη σειρά του συνεπάγεται επιδόσεις σούπερκαρ με 0-100 km/h κάτω από 3,0’’ και τελική πάνω από 290 km/h. Επίσης, υπολογίζεται πως ο χρόνος στο Nürburgring θα είναι ελάχιστα πάνω από το φράγμα των 7 λεπτών, φέρνοντάς μια ανάσα κοντά σε hypercars όπως η Porsche 918 Spyder.

Η βασική 3-Eleven θα προορίζεται αποκλειστικά για χρήση στην πίστα αλλά, με έξτρα χρέωση, θα μπορεί να αποκτήσει ό,τι απαιτείται για να κυκλοφορεί νόμιμα στο δρόμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube