Νέα Lotus Evora 400

Νέα Lotus Evora 400

Με την παρουσίαση της Evora να έχει γίνει το 2008, η Lotus μάλλον καθυστέρησε αρκετά ν’ ανανεώσει το κορυφαίο της σπορ κουπέ.

Η νέα Evora 400 είναι, σύμφωνα με την βρετανική εταιρεία, «η ταχύτερη και ισχυρότερη Lotus παραγωγής όλων των εποχών».

Ο, κεντρικά τοποθετημένος, V6 των 3,5 λίτρων αποδίδει πλέον, με τη βοήθεια υπερσυμπιεστή, 406 ίππους (ή 400hp, εξ ου και η ονομασία) που φτάνουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου ή, προαιρετικά, αυτόματου κιβωτίου, αμφότερα έξι σχέσεων.

Τα 0-100 km/h έρχονται σε 4,2¨και η τελική φτάνει τα 300 km/h. H Lotus αναφέρει ότι η Evora 400 «γυρίζει» στην πίστα δοκιμών του Hethel έξι δευτερόλεπτα ταχύτερα από την προκάτοχό της.

Το αλουμινένιο σασί είναι ανασχεδιασμένο, με αποτέλεσμα το βάρος να μειωθεί κατά 22 kg. Η ανάρτηση διαθέτει νέες ρυθμίσεις, τα φρένα είναι ισχυρότερα και, στις εκδόσεις με το χειροκίντο κιβώτιο, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης είναι στάνταρ.

Εξωτερικά, η Evora 400 ξεχωρίζει από τον διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα με την πολύ μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και φώτα ημέρας LED. Νέος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας, που ενσωματώνει ένα διαφορετικό διαχύτη με κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση, ενώ η πτέρυγα διατέτει πλέον τρία στοιχεία.

Η μεγαλύτερη αλλαγή έγινε στην καμπίνα, η οποία διαθέτει ένα εντελώς νέο ταμπλό με ποιοτικότερα υλικά. Επίσης η κεντρική κονσόλα διαθέτει πιο μοντέρνο design και ένα σύγχρονο σύστημα πολυμέσων.

Η έναρξη παραγωγής της Evora 400, που θα κάνει το ντεμπούτο της στη Γενεύη, είναι προγραμματισμένη για το καλοκαίρι. Οι πωλήσεις ξεκινούν από τον Αύγουστο στις ευρωπαϊκές αγορές  και το φθινόπωρο σε αυτή των ΗΠΑ.

[Πηγή: Lotus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube