Teaser εικόνα μας δείχνει το αμάξωμα του νέου Škoda Kodiaq

Teaser εικόνα μας δείχνει το αμάξωμα του νέου Škoda Kodiaq

Με μια teaser φωτογραφία η Škoda προετοιμάζει το έδαφος για την δεύτερη γενιά του Kodiaq που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο.

Mε περισσότερες από 800.000 πωλήσεις από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως και σήμερα, το Škoda Kodiaq ετοιμάζεται να περάσει στην δεύτερη γενιά του προς τα τέλη του έτους. Πριν γίνει αυτό όμως, η Škoda μας δίνει μερικές πρώτες πληροφορίες καθώς και μια φωτογραφία από το «σώμα» του νέου αμαξώματος.

Σε αυτή αν και δεν διακρίνονται βασικά στοιχεία της εμφάνισης για να μπορέσουμε να εξάγουμε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για τη σχεδίαση, εντούτοις και σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε έως σήμερα, επιβεβαιώνεται πως το Kodiaq και στη νέα γενιά του θα διατηρήσει τις αναλογίες του μοντέλου που θα αντικαταστήσει.

Έτσι το μήκος του θα είναι και πάλι κοντά στα 4,7 m, το πλάτος του στα 1,8 m και το ύψος του στο 1,68 m, ενώ όπως και η πρώτη του γενιά θα είναι διαθέσιμο και σε επταθέσιες εκδόσεις.

Επιπλέον επί του παρόντος και από το αμάξωμά του νέου Kodiaq δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ιδιαίτερα ριζική αλλαγή σε αισθητικό επίπεδο αν και αναμένουμε νέα φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρες που θα του χαρίσουν μια σίγουρα πιο σύγχρονη εικόνα συνολικά.

Από την άλλη γνωρίζουμε πως το Kodiaq θα χτιστεί πάνω στην τελευταία έκδοση της πλατφόρμας MQB και θα διαθέτει πιο πλούσια γκάμα από το προηγούμενο καθώς στις εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου θα προστεθούν και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις με ήπιο υβριδικό σύστημα καθώς και μια plug-in hybrid έκδοση. 

Το νέο Kodiaq θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Kvasiny στην Τσεχία, στην ίδια γραμμή παραγωγής όπου κατασκευάζονται ήδη τα Karoq, Superb και Superb iV. Προκειμένου όμως να αυξήσει την παραγωγή της συγκεκριμένης μονάδας στα 410 αυτοκίνητα ημερησίως, αλλά και να αναβαθμίσει το τεχνολογικό της προφίλ επένδυσε €12 εκ. σε αυτή. 

Οι πωλήσεις της δεύτερης γενιάς του Škoda Kodiaq θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2024. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube