Έρχονται τα νέα Škoda Kodiaq και Superb

Έρχονται τα νέα Škoda Kodiaq και Superb

Tη νέα νέα γενιά των Škoda Kodiaq και Škoda Superb περιμένουμε έως τα τέλη του έτους, με τα νέα μοντέλα να αποκαλύπτονται μερικώς από teaser φωτογραφίες.

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση του στρατηγικού της πλάνου, η Škoda έκανε μια επίσημη προεπισκόπηση με φωτογραφίες teaser για τις επόμενες γενιές δύο σημαντικών της μοντέλων. Πρόκειται για τη νέα γενιά του μεγάλου της SUV, του Škoda Kodiaq καθώς και για τη νέα γενιά του μεγάλου Škoda Superb, oι οποίες θα κάνουν ντεμπούτο στην αγορά μέσα στο φθινόπωρο του 2023.

Η νέα γενιά του Škoda Kodiaq διατηρεί όπως μπορούμε να διακρίνουμε από την teaser φωτογραφία του τις μεγάλες αναλογίες του υιοθετώντας όμως πιο καθαρές γραμμές αλλά και πιο μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία.

Διακρίνονται τα λεπτότερα LED φωτιστικά σώματα κυρίως στο εμπρός μέρος που παραπέμπουν στον αντίστοιχο σχεδιασμό του ηλεκτρικού Škoda Enyaq iV, ενώ σύμφωνα με αναφορές εντελώς διαφοροποιημένο αναμένεται και το εσωτερικό του τόσο σχεδιαστικά, όσο κυρίως και τεχνολογικά.

Η δεύτερη γενιά του μεγάλου SUV της Škoda θα κατασκευαστεί και αυτή στην μονάδα Kvasiny στην Τσεχία όπως και ο προκάτοχός της και οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν από τα τέλη του έτους ή τις αρχές του 2024. 

Skoda Kodiaq 2 Gen teaser

Όσον αφορά στο νέο Škoda Superb και πάλι μπορούμε να διακρίνουμε τη νέα φωτεινή επιγραφή των LED φώτων που είναι πιο δυναμική και σύγχρονη. Aν και κύριο χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός πως θα είναι διαθέσιμο τόσο σε σεντάν όσο και σε στέισον έκδοση, αντίθετα με το Passat στο οποίο βασίζεται και που θα προσφέρεται αμιγώς στην πρακτική στέισον έκδοση.

H τέταρτη γενιά του Škoda Superb θα κατασκευαστεί στη μονάδα της Μπρατισλάβας στη Σλοβακία μαζί με το αδερφό Passat, με τις παραδόσεις του να ξεκινούν και σε αυτή την περίπτωση προς τα τέλη του έτους που διανύουμε.

Skoda Superb 4th Gen teaser

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο νέων μοντέλων της Škoda πάντως, αποτελεί το γεγονός πως θα εφοδιάζονται με παραπλήσια γκάμα κινητήρων και εκδόσεων που θα αποτελείται από νέους σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με ήπια υβριδικό σύστημα υποβοήθησης, αλλά και σε plug-in hybrid εκδόσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube