Teaser: Η Renault θα παρουσιάσει το πρώτο της pick up

Teaser: Η Renault θα παρουσιάσει το πρώτο της pick up

Σε νέα χωράφια, μεταφορικά και κυριολεκτικά, μπαίνει η Renault.

Ένα ελαφρύ pick up για τις αγορές της Λατινικής Αμερικής θα κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι του Buenos Aires στις 18 Ιουνίου.

Αν αυτό ξενίζει όσους την έχουν συνδέσει με οικογενειακά ή σπορ μοντέλα, όπως τα Megane και Clio RS, η εξήγηση είναι ότι το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Duster αλλά θα χρησιμοποιεί τα σήματα της Renault επειδή η Dacia απουσιάζει από αυτές τις αγορές.

Το pick up θα κληρονομήσει, όπως αναφέρει η εταιρεία, «όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που συνέβαλλαν στην επιτυχία του Duster» και θα είναι «ένα πραγματικό διπλοκάμπινο με τέσσερις πόρτες, πέντε θέσεις και μεγάλο χώρο φόρτωσης». Δεν θα έχει δηλαδή σχέση με το μικρό pick up της ρουμάνικης μάρκας που βγήκε σε 500 μόλις κομμάτια.

Η σχεδίασή του θα είναι παρόμοια με αυτή του concept Oroch που είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση του Sao Paulo τον περασμένο Οκτώβρη, ενώ η έκδοση παραγωγής θα διατηρήσει και την ίδια ονομασία. Επίσης, θα έχει μονοκόκ πλαίσιο, όπως άλλωστε και το Duster, και όχι τύπου σκάλας σαν το μεγαλύτερo Nissan Navara.

Ο αντιπρόεδρος της Dacia, Denis Barber, είχε δηλώσει κατά την παρουσίαση του Oroch: «Το πρωτότυπο αποτελεί μια διερευνητική ματιά στον κόσμο των pick up – μια κατηγορία με 900.000 πωλήσεις το χρόνο στη Βραζιλία, από την οποία όμως εμείς αυτή τη στιγμή απουσιάζουμε».

[Πηγή: motoring.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube