Teaser βίντεο για το νέο Mazda3 [video]

Teaser βίντεο για το νέο Mazda3 [video]

Η νέα γενιά του ιαπωνικού μικρού οικογενειακού θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα στην Έκθεση του Los Angeles.

Η Mazda ετοιμάζεται πυρετωδώς για το ντεμπούτο του νέου 3 και μας προϊδεάζει με ένα μικρό teaser βίντεο που αποκαλύπτει τις γραμμές της πίσω κολώνας και του πλαϊνού τμήματος. Το βίντεο τελειώνει αναφέροντας ότι ξεκινά μια νέα εποχή τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η νέα τέταρτη γενιά του Mazda3 θα ενστερνιστεί πολλά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το εικονιζόμενο πρωτότυπο Kai που είχαμε δει στον περσινό Σαλόνι του Τόκιο, ενώ μηχανικά θα λανσάρει την τεχνολογία SKYACTIV-X.

Mazda Kai Concept 2017 1

Ο κινητήρας SCCI (Spark Controlled Compression Ignition), δηλαδή έναυση με συμπίεση ελεγχόμενη με σπινθήρα, συνδυάζει τον «κόσμο» της βενζίνης και του πετρελαίου. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάστηκε η κατάλληλη τεχνολογία για να περάσουμε από το στοιχειομετρικό μίγμα 14,7:1 ενός συμβατικού βενζινοκινητήρα, σε πολύ φτωχά μίγματα.

Η πρώτη είναι η συνεχής χρήση μπουζί. Αυτά προκαλούν ανάφλεξη του μίγματος με τον συμβατικό τρόπο όταν ο κινητήρας είναι κρύος ή λειτουργεί σε ψηλές στροφές. Όμως, στη λειτουργία με φτωχό μίγμα (δηλαδή στο 80% του χρόνου), ο σπινθήρας ανάβει ένα προκαταρκτικό μικρό κύμα πιο πλούσιου μίγματος. Ο μικρός πυρήνας φωτιάς που δημιουργείται ανάβει το υπέρ-φτωχό μίγμα ενώ αυτό συμπιέζεται. Το αποτέλεσμα είναι μια ομοιόμορφη και με διάρκεια καύση, οπότε το έμβολο ωθείται για μεγαλύτερο διάστημα και πιο αποδοτικά.

Τη μετάβαση από την έναυση με σπινθήρα σε αυτήν με συμπίεση ελέγχουν αισθητήρες στους κυλίνδρους, οι οποίοι ανιχνεύουν πότε ο κινητήρας μπορεί να λειτουργήσει με φτωχό μίγμα.

Mazda Kai Concept 2017 2

Τέλος, πέρα από τους προηγμένους κινητήρες, το νέο Mazda3 θα βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, που σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία θα χαρίζει κορυφαία ακαμψία και οδικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, οι μηχανικοί της Mazda δουλεύουν αρκετά πάνω στον τομέα του NHV (Noise, Vibration & Harshness) με στόχο το νέο 3 να προσφέρει κορυφαία ποιότητα κύλισης και λειτουργίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε σε ένα μήνα με την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου.

[Πηγή: Mazda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube