Τα μελλοντικά σχέδια της Suzuki

Τα μελλοντικά σχέδια της Suzuki

Το επεκτατικό της σχέδιο αποκάλυψε η Suzuki, σχέδιο που περιλαμβάνει την παρουσίαση πέντε μοντέλων τα επόμενα τρία χρόνια.

Η «επίθεση» θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2014 και αφορά ένα καινούριο μοντέλο που θα αντικαταστάσει τόσο το Alto όσο και το Splash, και θα έχει χώρο αποσκευών ισάξιο του Swift. Θα κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη και θα φορά μια βελτιωμένη έκδοση του υπάρχοντος 3κύλινδρου κινητήρα με σκοπό να εκπέμπει 80 gr/km CO2. Οι διαστάσεις του θα είναι πιο κοντά στου Splash, ενώ η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ της τιμής των δύο μοντέλων που θα αντικαταστήσει.

Την ίδια χρονιά, θα ανανεωθεί και η γκάμα του Swift, ενώ θα αποκτήσει και επιπλέον εκδόσεις, όπως το 5θυρο Swift Sport και το Swift 4x4. Μάλιστα, το Swift 4x4 θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, μία «πολιτική» που δεν θα διαφέρει αισθητικά από την υπόλοιπη γκάμα και μία «μάχιμη» με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, all terrain ελαστικά και πιο περιπετειώδη εμφάνιση.

Στις αρχές του 2015 θα κάνει την εμφάνισή του ένα μικρό crossover με στόχο τα νέα Renault Captur και Peugeot 2008, και φυσικά το Nissan Juke. Θα κατασκευάζεται στην Ουγγαρία και θα βασίζεται σε μία κοντύτερη εκδοχή της πλατφόρμας του νέου SX4. Θα προσφέρεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ θα χρησιμοποιεί τους κινητήρες του μεγαλύτερου αδελφού του. Αισθητικά όμως δεν θα παραπέμπει σε αυτό, μιας και στόχος της Suzuki είναι να σχεδιάσουν κάτι ξεχωριστό με πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης.

Την ίδια χρονιά, είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί και η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου G70, αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι βέβαιο. Εάν όμως πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή, είναι πιθανό να δούμε κάτω από τον καπό του τον 2κύλινδρο TwinAir της Fiat.

Τέλος, στις αρχές του 2016 αναμένεται να παρουσιαστεί και ένα μικρό πολυμορφικό που θα απευθύνεται σε αυτούς που τους αρέσουν τα οδικά χαρακτηριστικά του Swift αλλά θέλουν μεγαλύτερο χώρο για τους πίσω και τις αποσκευές τους, ενώ αργότερα την ίδια χρονιά αναμένεται και η επόμενη γενιά του Swift.

[Πηγή:Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube