Τα highlights του νέου Audi A1 Sportback [video]

Τα highlights του νέου Audi A1 Sportback [video]

Ο Νορβηγός οδηγός Rallycross Andreas Bakkerud μας παρουσιάζει το νέο Audi A1 Sportback και κάνει όνειρα για το επόμενό του αγωνιστικό.

Η Audi παρουσίασε πριν μερικές μέρες τη νέα γενιά του πολυτελούς σουπερμίνι A1 Sportback και ο Andreas Bakkerud, που τρέχει στο πρωτάθλημα Rallycross με την υπάρχουσα γενιά, μας παρουσιάζει κάθε λεπτομέρεια του.

Η δεύτερη γενιά του Audi A1 Sportback προσφέρεται αποκλειστικά με 5θυρο αμάξωμα και βασίζεται στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB A0. Το μήκος του ακουμπά πλέον τα 4,03 m και το πλάτος παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στα 1,74 m. Διαφορά βρίσκουμε και στο συνολικό ύψος που πλέον είναι 1,41 m, και σε συνδυασμό με τα μεγαλύτερα μετατρόχια και τους μικρότερους προβόλους, το παρουσιαστικό της νέας γενιάς δείχνει πιο δυναμικό.

Η νέα πλατφόρμα χάρισε πιο ευρύχωρο εσωτερικό στο Audi A1 δεύτερης γενιάς, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους. Ο χώρος αποσκευών έχει μεγαλώσει 65 lt, φτάνοντας τα 335 lt, και σε περίπτωση αναδίπλωσης της πλάτης ακουμπά τα 1.090 lt.

Από την βασική κιόλας έκδοση του νέου μοντέλου, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25” ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό και συνοδεύεται από πολυλειτουργικό τιμόνι. Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει το Virtual Cockpit Display με επιπλέον λειτουργίες, καλύτερα γραφικά και τρισδιάστατη απεικόνιση χαρτών. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκουμε το MMI που μπορεί να συνδυαστεί με έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης 10,1”.

Audi A1 Sportback 2018 Interior

Η γκάμα κινητήρων διαθέτει αποκλειστικά βενζινοκίνητες επιλογές με απόδοση από 95 έως 200 ίππους. Όλοι οι κινητήρες έχουν άμεσο ψεκασμό, τούρμπο και φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων, και συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο S tronic 7 σχέσεων. Η έκδοση με τους 200 ίππους συνοδεύεται αποκλειστικά με 6άρι S tronic.

Τέλος, το νέο A1 Sportback προσφέρεται με ορισμένα Dynamic Packages που αφορούν την ανάρτηση (πιο σφιχτή ή με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ), έχουν μεγαλύτερα φρένα με κόκκινες δαγκάνες, αντηχείο για την ήχο του κινητήρα και φυσικά το Drive Profile.

H Audi θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το νέο A1 Sportback μέσα στο καλοκαίρι και οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο. Η τιμή της βασικής έκδοσης στη Γερμανία ξεκινά λίγο κάτω από τις €20.000.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube