Το T.50 της Gordon Murray Automotive μπήκε στην παραγωγή

Το T.50 της Gordon Murray Automotive μπήκε στην παραγωγή

Το Τ.50, το χειροκίνητο V12 σούπερκαρ των 663 PS δια χειρός Gordon Murray μπήκε στην παραγωγή.

Μετά από αμέτρητες ώρες εξέλιξης και δοκιμών, βάζοντας την υπογραφή του στο monocoque από ανθρακόνημα του πρώτου από τα 100 T.50 που θα κατασκευαστούν συνολικά, ο Gordon Murray σήμανε την έναρξη της παραγωγής του σούπερκαρ του.

«Περιμένω αυτή τη στιγμή από τότε που ανακοινώσαμε το T.50 με σκοπό να δημιουργήσουμε το πιο οδηγοκεντρικό σούπερκαρ του κόσμου. Η σχεδίαση και η εξέλιξη του ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι και το να αντικρίζεις το πρώτο monocoque που προορίζεται για πελάτη έτοιμο να μπει στην παραγωγή σε λιγότερο από δύομιση χρόνια από την αποκάλυψη του, είναι κάτι μαγικό» δήλωσε ο Murray.

GMA T.50

Η διάρκεια της συναρμολόγησης ενός νέου T.50 είναι άγνωστη. Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι το σούπερκαρ θα κατασκευάζεται στη μονάδα της Gordon Murray Automotive στο Dunsfold της Αγγλίας.

Η εταιρεία εγγυάται ότι κάθε T.50 που θα παραχθεί είναι μοναδικό καθώς έχει εξατομικευθεί πλήρως από τον ιδιοκτήτη του. Όσο για την εξυπηρέτηση των πελατών της, η GMA σύντομα θα διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων service, δύο στις ΗΠΑ, ένα στην Ιαπωνία, ένα στα ΗΑΕ και φυσικά στη Βρετανία, με εξειδικευμένους τεχνικούς για την συντήρηση και επισκευή των πολύτιμων αυτοκινήτων της.

GMA T.50

Επιπλέον, η μάρκα θα ξεκινήσει και τη λειτουργία 14 επιπλέων κέντρων υποστήριξης στις Γερμανία, Ισπανία, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν, Αυστραλία και σε έξι Πολιτείες των ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι στην καρδιά του Τ.50 βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός 4λιτρος V12 κινητήρας που αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Gordon Murray Automotive με την Cosworth. Παράγει 663 PS και 467 Nm ροπής, με τον κόφτη να σκαρφαλώνει στις 12.100 rpm.

GMA T.50

To βάρος του κινητήρα ανέρχεται στα 178 kg κάτι που σύμφωνα με την GMA τον κάνει τον πιο ελαφρύ V12 που τοποθετήθηκε σε αυτοκίνητο δρόμου. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου είναι μόλις 986 kg και η ισχύς του κινητήρα φτάνει στο δρόμο μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Για να αποκτήσει κάποιος το μοναδικό T.50 θα πρέπει να ξοδέψει περίπου 3,08 εκατ. δολάρια προ φόρων. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube