To T.50 του Gordon Murray έκανε ντεμπούτο στο Goodwood [video]

To T.50 του Gordon Murray έκανε ντεμπούτο στο Goodwood [video]

To GMA T.50 με τον φανταστικό ήχο, όπως ακούγεται στο βίντεο, έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην πίστα του Goodwood πραγματοποιώντας τρεις γύρους για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό.

Μπορεί το Goodwood Members Meeting να είναι μια εκδήλωση γιορτή για τα μέλη του Goodwood Road Racing Club, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές ανά τα έτη για την προβολή ξεχωριστών αυτοκινήτων.

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι αναμφίβολα το T.50 της Gordon Murray Automotive το οποίο έκανε ντεμπούτο στο σιρκουί του Goodwood, χαρίζοντας για πρώτη φορά στα αυτιά μας την μελωδία του ατμοσφαιρικού του V12. To σούπερκαρ με τη θέση του οδηγού στο κέντρο -χαρακτηριστικό που παραπέμπει στη θρυλική ΜcLaren F1- ολοκλήρωσε τρεις γύρους με τον Dario Franchitti πίσω από το τιμόνι του.

Μπορεί η κεντρική θέση οδήγησης και η σχεδίαση του να θυμίζουν έντονα την ΜcLaren F1, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει μιας και o Gordon Murray έχει βάλει την υπογραφή του στη σχεδίαση και των δυο σούπερκαρ. 

T.50

Στην καρδιά του Τ.50 λειτουργεί ένας ατμοσφαιρικός 4λιτρος V12 που αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Gordon Murray Automotive με την Cosworth. Παράγει 663 PS και 467 Nm με τον κόφτη να σκαρφαλώνει στις 12.100 rpm. To βάρος του κινητήρα ανέρχεται στα 178 kg κάτι που σύμφωνα με την εταιρία τον κάνει τον πιο ελαφρύ V12 που τοποθετήθηκε σε αυτοκίνητο δρόμου. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου είναι μόλις 986 kg και η ισχύς του κινητήρα φτάνει στο δρόμο μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Για να το αποκτήσει κανείς θα πρέπει να ξοδέψει περίπου $3,08 εκατ. προ φόρων. Η GMA θα παράξει 100 συνολικά Τ.50 και μόλις 25 κομμάτια από το σκληροπυρηνικό T.50s Niki Lauda. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022 με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται αργότερα τον ίδιο χρόνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube