Συνεχίζεται η εξέλιξη του νέου Ford Focus RS

Συνεχίζεται η εξέλιξη του νέου Ford Focus RS

Μεγάλα σχέδια έχουν οι άνθρωποι της Ford για το Focus RS του 2016.

Η εξέλιξη του νέου Ford Focus RS συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και το λανσάρισμα του είναι προγραμματισμένο για το 2016.

Όπως συνέβαινε και με τις δύο προηγούμενες γενιές, έτσι και η τρίτη γενιά του Focus RS θα είναι προσθιοκίνητη. Ο κινητήρας του θα είναι 4κύλινδρος τούρμπο άμεσου ψεκασμού 2,3 λίτρων με απόδοση πάνω από 330 ίππους και προέρχεται από την γκάμα της νέας Mustang. Τον έλεγχο της δύναμης θα αναλάβει ξανά ένα ελεγχόμενο διαφορικό, καθώς και το σύστημα RevoKnuckle της προηγούμενης γενιάς.

Μέχρι πρότινος, οι φόβοι της Ford σχετικά με την τρίτη γενιά του Focus RS άκουγαν στο όνομα Ford Mustang. Η νέα Mustang λανσάρεται ως το “παγκόσμιο σπορ μοντέλο” της φίρμας και θα ξεκινήσει για πρώτη φορά επίσημα την εμπορική της καριέρα στην Ευρώπη το 2015. Ένα νέο Focus RS, ίσως κρατήσει μακριά τους ευρωπαίους φίλους και υποψήφιους αγοραστές της μάρκας από τη νέα Mustang. Και αυτό γιατί θα περιμένουν να λανσαριστεί το 2016 το νέο hot hatch των 330+ ίππων. Επιπλέον, η Ford θα πρέπει να σιγουρευτεί ότι η έκδοση RS θα μπορεί να κατασκευαστεί στην ίδια γραμμή παραγωγής με τα υπόλοιπα Focus και να μην χρειαστεί κάποια επέκταση ή επιπλέον τμήματα συναρμολόγησης.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες μέσα από την Ford, το πρόβλημα τοποθέτησης του νέου RS στην γκάμα της Ford λύνεται εύκολα, ενώ το γεγονός ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί διαφορετική γραμμή παραγωγής, φέρνουν ακόμα πιο γρήγορα στην παραγωγή το νέο μοντέλο. Επιπλέον, το γεγονός ότι οι δοκιμές εξέλιξης έχουν λάβει χώρα και στην Β. Αμερική και η χρήση κοινού κινητήρα με την Mustang που διευκολύνει την κατασκευή και μειώνει το κόστος, δείχνουν ότι η νέα γενιά του Focus RS θα στοχεύσει και σε νέες αγορές, όπως της Β. Αμερικής. Και αυτό είναι κάτι που γλυκοκοιτάνε, τόσο οι άνθρωποι της Ford, όσο και οι φίλοι της φίρμας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube