Επίσημο: Nέο Ford Mustang που θα έρθει και στην Ευρώπη [video]

Επίσημο: Nέο Ford Mustang που θα έρθει και στην Ευρώπη [video]

Η νέα γενιά του θρυλικού pony car της Ford είναι η πρώτη που θα εισαχθεί επίσημα και στη δική μας ήπειρο από τη Ford Ευρώπης.

Εκμοντερνισμένο αλλά macho και απειλητικό όπως πάντα είναι το νέο Ford Mustang. Το μοντέλο που για πρώτη φορά στην 50χρονη ιστορία του θα εισαχθεί στην Ευρώπη εφοδιάζεται και με πιο κατάλληλους κινητήρες για την ευρωπαϊκή αγορά. Ένας 5λιτρος V8 παραμένει στην κορυφή της γκάμας, όμως θα διατίθεται ακόμα και με τετρακύλινδρο 2.3 EcoBoost!

Το νέο Ford Mustang έχει πολύ επιθετικό εμπρός μέρος, με λεπτά φανάρια και μια τεράστια μάσκα σε σχήμα τραπεζίου. Τα νεύρα στο καπό και την οροφή, το πολύ κεκλιμένο παρμπρίζ σε σχέση με το παρελθόν αλλά και τα «3D» πίσω φώτα είναι μερικά από τα στοιχεία που τραβάνε τα βλέμματα στο νέο Ford Mustang.



Κάποιες πολύ σημαντικές αλλαγές ωστόσο δεν είναι ορατές στον εξωτερικό παρατηρητή. Στο νέο Ford Mustang τοποθετείται για πρώτη φορά στην ιστορία του θρυλικού pony car ένας τετρακύλινδρος κινητήρας. Ο EcoBoost των 2,3 lt αποδίδει 305 PS και 41,4 kgm. Είναι δηλαδή καλύτερος από τον 3,7 V6 των 300 PS και 37,2 kgm που θα αποτελεί τη βάση της γκάμας για την αμερικανική αγορά και δεν πρόκειται να εισαχθεί στην Ευρώπη.

Το κορυφαίο Ford Mustang βέβαια δεν θα μπορούσε να μη χρησιμοποιεί κινητήρα V8. Αποδίδει 420 PS και 53,8 kgm από 5.000 cc, ενώ στο μέλλον αναμένεται να δούμε ακόμα δυνατότερες εκδοχές του, σε κάποια έκδοση Shelby. Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με χειροπκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Υπό εξέλιξη βρίσκεται ένα αυτόματο 10άρι (!), το οποίο αναμένεται σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.



Μια ακόμα τεράστια αλλαγή για το νέο Ford Mustang είναι η αντικατάσταση του παραδοσιακού πίσω άξονα από μια σύγχρονη διάταξη πολλαπλών συνδέσμων. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για σπορ εφαρμογές, ενώ τα άκρα είναι αλουμινένια για τη μείωση της μη αναρτώμενης μάζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ford Mustang θα λανσαριστεί την αγορά στις 17 Απριλίου 2014, δηλαδή ακριβώς 50 χρόνια μετά το λανσάρισμα της 1ης γενιάς του μοντέλου.

[Πηγή: Autocar / World Car Fans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube