Συλλεκτική έκδοση της Porsche 911 Targa με νοσταλγικό χαρακτήρα

Συλλεκτική έκδοση της Porsche 911 Targa με νοσταλγικό χαρακτήρα

Η Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition θα παραχθεί σε μόλις 992 αντίτυπα.

Κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να μεταφέρει στο σήμερα στοιχεία του χθες, όσο η Porsche, δηλώνει ο πρόεδρος της της εταιρείας, ο Olive Blume και δεν έχει άδικο. Ειδικά η 911, με το συνεχώς εξελισσόμενο αλλά συνάμα τόσο διαχρονικό της σχήμα είναι ένα εμβληματικό μοντέλο, όχι μόνο της Porsche, αλλά της αυτοκίνησης γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό η Porsche δημιούργησε την συλλεκτική Heritage Design Edition της νέας 911 Targa 4S που παραπέμπει στις ένδοξες στιγμές της δεκαετίας του '50 και του '60. 

Βέβαια κάτω από το «νοσταλγικό περιτύλιγμα» κρύβεται ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει η εταιρεία. Η συλλεκτική 911 Targa 4S Heritage Design Edition θα παραχθεί σε μόλις 992 αντίτυπα και απευθύνεται σε όσους είναι έτοιμοι να πληρώσουν για να έχουν στο γκαράζ τους ένα αυτοκίνητο που χρόνο με το χρόνο θα αποκτά όλο και μεγαλύτερη αξία. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέα Porsche 911 Targa [video]

H δημιουργία αυτών των ειδικών εκδόσεων εντάσσεται στο πλαίσιο μιας γενικότερης στρατηγικής της εταιρείας σύμφωνα με τον Olive Blume και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι της 911 Targa 4S Heritage Design Edition είχε προηγηθεί μια ανάλογη έκδοση της 911 Speedster. Μάλιστα η εταιρεία σε συνεργασία με το Porsche Exclusive Manufaktur προγραμματίζει να φτιάξει και άλλες τέτοιες συλλεκτικές εκδόσεις. 

iner

Η 911 Targa 4S Heritage Edition, θα βγει σε ένα μόνο χρώμα, το ξεχωριστό Cherry Metallic όπως το ονομάζει η Porsche και θα είναι «στολισμένη» με λευκές λεπτομέρειες στα εμπρός φτερά που παραπέμπουν ευθέως στην αγωνιστική ιστορία της μάρκας. Παρόντα βέβαια είναι και τα λογότυπα Heritage Design Edition, ενώ στο εσωτερικό έχουμε επένδυση από δέρμα αρίστης ποιότητας σε δύο χρωματικούς τόνους Bordeaux Red/Atacama Beige ή Bordeaux Red/Black.

Το λογότυπο της «Porsche» είναι με την παλιά γραμματοσειρά της, ενώ οι δαγκάνες φρένων είναι μαύρες, καθώς στη δεκαετία του 50, δεν είχαμε κόκκινες ή κίτρινες. Επιπλέον, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει τον αριθμό της αρεσκείας του για τα αυτοκόλλητα στις πόρτες. 

Όπως δηλώνει ο διευθυντής του Porsche Exclusive Manufaktur, Boris Apenbrink, οι βασικοί πελάτες των συγκεκριμένων εκδόσεων βρίσκονται στη μεγάλη τους πλειοψηφία στις ΗΠΑ, καθώς η άλλη μεγάλη αγορά, η Κίνα, δεν έχει την «παιδεία» να υποδεχτεί ανάλογες εκδόσεις. 

Επίσης, άφησε να εννοηθεί πως η επόμενη συλλεκτική έκδοση της 911 θα είναι αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο, καθώς μόνον έτσι θα παραπέμπει επί της ουσίας στην ιστορία της μάρκας. 

chrono

Τέλος, να σημειώσουμε πως όποιος αγοράσει την 911 Targa 4S Heritage Design Edition (η τιμή της στην Αγγλία υπολογίζεται στις 136.643 στερλίνες, δηλαδή κατά 26.918 στερλίνες πιο ακριβή από την κανονική Targa 4S), θα αποκτά και ένα συλλεκτικό χρονογράφο ο σχεδιασμός του οποίου παραπέμπει και αυτός στην «356», με το λουράκι του ρολογιού να είναι κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό με τα καθίσματα της συλλεκτικής 911 Targa 4S.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube