Subaru WRX STI: Έρχεται με νέο κινητήρα μπόξερ και πάνω από 400 PS

Subaru WRX STI: Έρχεται με νέο κινητήρα μπόξερ και πάνω από 400 PS

Η επόμενη γενιά του κορυφαίου μοντέλου της Subaru θα παρουσιαστεί το 2021.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, η Subaru ετοιμάζει νέο WRX STI για το 2021, με απόδοση που θα φτάνει τους 406 PS!

Κάτω από το καπό του ισχυρότερου μοντέλου στη γκάμα της Subaru θα βρίσκεται ένας ολοκαίνουριος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας μπόξερ 2,4 λίτρων (FA24) που θα αποδίδει 406 PS και 490 Nm. Μια έκδοση του μοτέρ χρησιμοποιείται ήδη από το Ascent (SUV), αλλά στο WRX STI θα δεχθεί μια σειρά από βελτιώσεις με στόχο τη μέγιστη απόδοση.

Αυτό σημαίνει πως η νέα γενιά θα έχει περίπου +100 PS σε σύγκριση με το υφιστάμενο μοντέλο και +65 PS από τη μέχρι πρότινος ισχυρότερη ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής STI S209. Όσο για τον -ακόμα διαθέσιμο στο μοντέλο ιαπωνικών προδιαγραφών- δίλιτρο μπόξερ (EJ20) ο οποίος εξελίσσεται εδώ και 30 χρόνια με αμέτρητες νίκες στους αγώνες, αυτός αναμένεται να παροπλιστεί καθώς οι αυστηροί κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων δεν επιτρέπουν τη συνέχιση της πορείας του.

Όπως σε όλα τα Subaru, ο κινητήρας θα συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All-Wheel Drive, το οποίο στη σημερινή του μορφή περιλαμβάνει διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης και στους δύο άξονες, κεντρικό διαφορικό (DCCD), ενεργό Torque Vectoring και σύστημα SI-Drive με τρία στιλ οδήγησης (Inteligent, Sport και Sport Sharp).

Σχεδιαστικά, το νέο WRX STI θα είναι επηρεασμένο από τα πρωτότυπα Subaru Viziv Performance concept (2017) και Subaru Viziv Performance STI (2018) το οποίο βλέπεται και στις φωτογραφίες. Όσο για την τιμή του, φημολογείται πως θα ξεκινά κοντά στις $50.000 για την αμερικανική αγορά.

[Πηγή Forbes]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube