Tokyo Motor Show 2017: Subaru Viziv Performance Concept

Tokyo Motor Show 2017: Subaru Viziv Performance Concept

Ένα πρωτότυπο που μπορεί να μας προϊδεάζει για το Impreza WRX STi της επόμενης γενιάς.

Το ολοκαίνουργιο Impreza WRX δεν θα παρουσιαστεί παρά στο τέλος της δεκαετίας, αλλά τουλάχιστον έχουμε κάτι για να διασκεδάσει την αναμονή.

Το Viziv Performance Concept, που εκτίθεται αυτές τις μέρες στο Τόκιο, είναι ένα επιθετικό στη σχεδίαση σεντάν με πολλά ανθρακονημάτινα μέρη για εξοικονόμηση βάρους. Προφυλακτήρες, φτερά, καπό, οροφή και πίσω σπόιλερ είναι από αυτό το υλικό.

Ο τυπικός, μεγάλος αεραγωγός («σκούπα») στο καπό ψύχει το ιντεκούλερ του κινητήρα boxer –αγνώστων λοιπών στοιχείων – που κινεί μόνιμα και τους 4 τροχούς μέσω του γνωστού συμμετρικού συστήματος AWD. Οι φουτουριστικοί προβολείς ενσωματώνουν λευκά και θαλασσί LED ημέρας, με τα τελευταία νε επεκτείνονται και στη μάσκα. Οι μεγάλοι αεραγωγοί στον προφυλακτήρα και ο αεροδυναμικός διαχωριστής ροής (splitter) τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του πρωτοτύπου.

Στο προφίλ δεσπόζουν τα φαρδιά φτερά με τους αεραγωγούς για την ψύξη των φρένων, που κρύβονται πίσω από τους 20άρηδες τροχούς. Όπως πολλά άλλα concept cars στο Τόκιο, το Viziv (από το “Vision for Innovation”) έχει κάμερες στη θέση των πλαϊνών καθρεφτών και δεν φαίνεται να έχει συμβατικές χειρολαβές στις πόρτες. Οι έντονες πλευρικές «φούστες» δείχνουν να είναι κι αυτές από carbon.

Το πίσω μέρος του πρωτοτύπου θυμίζει λίγο την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, με τις 4 εξατμίσεις. Πέρα από το σπόιλερ στην άκρη του πίσω καπό, υπάρχει κι ένας τονισμένος αεροδυναμικός διαχύτης, αγωνιστικού τύπου, στην πίσω ποδιά. Οι διαστάσεις του Viziv είναι 4.630 x 1.950 x 1.430 mm, είναι δηλαδή λίγο μεγαλύτερο παντού από το σημερινό WRX STi.

Περιέργως, η Subaru δεν έδωσε φωτογραφίες του εσωτερικού, αλλά από αυτές που κυκλοφόρησαν βλέπουμε ότι έχει μια τεράστια, τύπου-Tesla, οθόνη αφής, σε διάταξη portrait. Το μεταξόνιο των 2.730 mm δείχνει ότι οι χώροι στην καμπίνα θα είναι άνετοι για 4-5 άτομα.

Ας κάνουμε λοιπόν υπομονή μέχρι το 2020, που θα παρουσιαστεί το νέο Impreza WRX, ελπίζοντας ότι η ωραία εμφάνιση δεν θα αλλοιωθεί κάπου στη διαδρομή, όπως έχει γίνει στο παρελθόν…

[Πηγή: Subaru]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Subaru WRX STI MY2018: O τελευταίος σαμουράι [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube