Subaru: Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό SUV Solterra

Subaru: Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό SUV Solterra

Με το όνομα Solterra, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Subaru θα λανσαριστεί στην παγκόσμια αγορά το 2022.

Η Subaru έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες και περισσότερες λεπτομέρειες για το Solterra, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της που θα παρουσιαστεί πλήρως το επόμενο διάστημα.

Το Solterra είναι το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας που βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα e-Subaru και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά την επόμενη χρονιά. Αποτελεί αδελφό μοντέλο του ηλεκτρικού Toyota bZ4X που είδαμε νωρίτερα φέτος και όπως και αυτό, το Solterra θα έχει σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρικά μοτέρ εμπρός και πίσω.

Το όνομα του ηλεκτρικού SUV της Subaru προέρχεται από το συνδυασμό των λατινικών λέξεων για τον Ήλιο (Sol) και τη Γη (Terra). Η Subaru έδωσε αυτό το όνομα στο ηλεκτρικό της όχημα προς αναγνώριση της μητέρας φύσης και περαιτέρω ανάπτυξης της μορφής συνύπαρξης μαζί της. Και για να συμβολίσει τη δέσμευσή της να παρέχει τις κλασικές δυνατότητες που έχει ένα SUV της Subaru, το οποίο μπορεί να πάει παντού, σε ένα εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό όχημα. 

subaru

Υπενθυμίζουμε ότι στόχος τη ιαπωνικής εταιρείας είναι το 40% των πωλήσεών της μέχρι το 2030 να αφορούν ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα. Στην επίτευξη του στόχου θα συμβάλει και το Solterra που όπως προαναφέραμε, αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Ευρώπη και Ιαπωνία, από το 2022. 

[Πηγή: Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube