Subaru: Νέα έκδοση του υφιστάμενου WRX STI

Subaru: Νέα έκδοση του υφιστάμενου WRX STI

Τελικά, το υπάρχον WRX STI δεν φαίνεται να θέλει να αποσυρθεί. Η γκάμα του θα εμπλουτιστεί για πολλοστή φορά με μια σπέσιαλ έκδοση, την S209, με πολλές μηχανικές τροποποιήσεις στο πρόγραμμα.

Πωλήσεις-ανέκδοτο, υψηλή τιμή και μάξιμουμ malus σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες στάθηκαν φραγμός στην εμπορική καριέρα του Subaru WRX STI στη Γηραιά Ήπειρο. Κάτι που όμως δεν έκανε το αυτί της Subaru να ιδρώσει, καθώς το πολύ μεγάλο μέρος των πωλήσεών της συντελείται στην Ιαπωνία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δύο αγορές που θα υποδεχτούν σύντομα ακόμη μια νέα ειδική έκδοση, περιορισμένη σε 450 κομμάτια.

Βαφτισμένη «S209», ως συνέχεια της προηγούμενης S208, αυτή η έκδοση περιορισμένης παραγωγής απετέλεσε ήδη έκπληξη, καμουφλαρισμένη πίσω από φουσκωμένα φτερά και πρόσθετη αεροδυναμική υποστήριξη στον προφυλακτήρα.

s 209

Σημάδι ότι η Subaru δεν αστειεύεται με αυτήν την ειδική έκδοση είναι ότι θα ενσωματώνει και μια σειρά τεχνικών αλλαγών, ξεκινώντας από τον κινητήρα, η ισχύς του οποίου, κατά πληροφορίες, θα υπερβαίνει τους 350 ίππους. Το αυτοκίνητο λέγεται ότι θα είναι και πιο ελαφρύ σε σύγκριση με ένα συμβατικό WRX STI, μικρότερο βάρος που θα έρθει να υποστηρίξει τις υψηλότερες.

ΔEITE ΑΚΟΜΗ 30 χρόνια Subaru STI

Απάντηση στις μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες και εικασίες θα έρθει να δώσει η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου στις 14 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube