Το Subaru Levorg STi οδεύει προς την παραγωγή (video)

Το Subaru Levorg STi οδεύει προς την παραγωγή (video)

H Subaru ετοιμάζει μια πικάντικη έκδοση του στέισον Levorg, με την ανακοίνωσή της να γίνεται μέσω teaser video.

Δείχνοντας την εμπρός όψη του βάγκον Levorg, πλαισιωμένη από εμπρός φανάρια LED και σήμα «STi» στη μάσκα, το teaser αποκαλύπτει επίσης ότι το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί το καλοκαίρι.

Το Subaru Levorg STi θα ξεκινήσει την καριέρα του στην ιαπωνική αγορά, χωρίς ο Ιάπωνας κατασκευαστής να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σχετικά με το αν το αυτοκίνητο προγραμματίζεται να διατεθεί και σε άλλες αγορές. Η επίσημη παρουσίασή του, κατά το teaser θα γίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το Subaru Levorg STi προαναγγέλθηκε μέσω του Levorg S Concept που είδαμε τον προηγούμενο χρόνο στο Tokyo Auto Salon 2015. Με μια πλειάδα εξαρτημάτων προερχομένων από την STi, όπως νέοι προφυλακτήρες, διαφορετική μάσκα, ανασχεδιασμένα πλευρικά μαρσπιέ, εμπρός φτερά με εισαγωγές αέρα, ανθρακονημάτινη οροφή και καπάκια πλευρικών καθρεφτών και 19άρες σφυρήλατες ζάντες της BBS και λάστιχα Michelin PSS 245/35 R19, σαφώς και ξεχωρίζει από κάθε άλλο Levorg.



Στην καμπίνα, το πρωτότυπο ήταν εξοπλισμένο με μπάκετ, flat-bottomed τιμόνι ντυμένο με αλκαντάρα, αλουμινένια πεντάλ, κουμπί starter για τη μίζα και κόκκινες διακοσμήσεις στο σαλόνι. Στα μηχανολογικά στοιχεία τώρα, το μοτέρ είναι το γνωστό μας δίλιτρο μπόξερ (που έκλεισε εφέτος 50 χρόνια), αλλά μα άγνωστη την απόδοσή του, που συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν και φυσικά περνά τη ροπή του και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Subaru Symmetrical All Wheel Drive. Επίσης, η ανάρτησή του είναι ρυθμισμένη επί το αγωνιστικότερο.

Βέβαια όλα τα παραπάνω αφορούν το πρωτότυπο, αλλά τεχνικά είναι εφικτό η Subaru να θελήσει να επιλέξει για κινητήρα του μοντέλου παραγωγής τον 2,5λιτρο τούρμπο με τους 305 PS του WRX STi του οποίου ούτως ή άλλως χρησιμοποιεί το πάτωμα.

[Πηγή Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube