«Στον πάγο» το hypercar της Toyota;

«Στον πάγο» το hypercar της Toyota;

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως η εξέλιξη του hypercar της Toyota πάγωσε, εξαιτίας ενός σοβαρού ατυχήματος στις δοκιμές του.

Τον προηγούμενο μήνα, ένα από τα πρωτότυπα εξέλιξης του ιαπωνικού hypercar των 1.000 PS υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές και έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Fuji Speedway.

Τα ιαπωνικά μέσα αναφέρουν πως το πρόγραμμα εξέλιξης του εν λόγω μοντέλου ακυρώθηκε τελείως, ωστόσο η εταιρεία δε σχολιάζει ακόμα επίσημα το γεγονός.

Να θυμίσουμε πως μιλάμε για ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε για λόγους homologation προκειμένου η Toyota να μπορεί να τρέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) της FIA. Στην πορεία τα εν λόγω αγωνιστικά έπαψαν να πρέπει να βασίζονται σε αυτοκίνητα παραγωγής, ωστόσο οι Ιάπωνες δεσμεύτηκαν να ολοκληρώσουν την εξέλιξή του και να παράξουν σε πολύ περιορισμένο αριθμό.

Toyota hypercar

Η μονάδα ισχύος είναι ένας θερμικός V6 2,4 lt με δύο τούρμπο σε συνδυασμό με ένα υβριδικό σύστημα που πάντως δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πώς λειτουργεί.

Δείτε ακόμα: Το hypercar της Toyota έκανε την πρώτη του εμφάνιση [video]

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός πως πρόσφατα η Toyota έστειλε ένα ερωτηματολόγιο σε πολύ συγκεκριμένους πελάτες της, σχετικά με το τι αυτοκίνητα κατέχουν και σχεδιάζουν να αγοράζουν στο μέλλον, εάν είναι ιδιοκτήτες 2000GT και Lexus LFA, καθώς και εάν οδηγούν συχνά σε πίστα και/ή εάν είναι κάτοχοι άδειας αγωνιστικής οδήγησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube