Στο ’Ring η σκληροπυρηνική έκδοση της Mercedes-AMG C63 S Coupé [video]

Στο ’Ring η σκληροπυρηνική έκδοση της Mercedes-AMG C63 S Coupé [video]

Η Mercedes-AMG δοκιμάζει στην Πράσινη Κόλαση την έκδοση R της C 63 S Coupé με στόχο το ρεκόρ στην κατηγορία(;).

Όταν η Mercedes-AMG παρουσίασε πριν μερικούς μήνες την έκδοση R της GT, όλοι ξέραμε ότι ο νέος «λογότυπος» R θα μπει και σε άλλα μοντέλα της γερμανικής φίρμας.

Ένα από αυτά πρέπει να είναι η εικονιζόμενη Mercedes-AMG C 63 Coupé S που δοκιμάζεται αυτή την περίοδο στην πίστα του Nürbrugring με διαφοροποιημένο αεροδυναμικό κιτ. Αυτό περιλαμβάνει επιθετικότερο εμπρός προφυλακτήρα με χαμηλότερα τοποθετημένο σπόιλερ, σταθερή πίσω αεροτομή, ενώ δεν αποκλείεται το μαύρο πίσω καπό να είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Υπενθυμίζουμε ότι η Mercedes-AMG GT R έχει καπό εμπρός/πίσω και φτερά κατασκευασμένα από αυτό το συγκεκριμένο υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον ξένο Τύπο, η Mercedes-AMG βρίσκεται στον θρυλικό «στίβο μάχης» με στόχο, πέρα από την εξέλιξη των δυναμικών χαρακτηριστικών της σκληροπυρηνικής έκδοσης, και την επίτευξη ενός γύρου κάτω από 7’ 30”. Αυτός ο χρόνος θα αφήσει πίσω το πρόσφατο 7’ 32” της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, ενώ μπορεί να απειλήσει και την BMW M4 GTS με το 7’ 27” 88 για το θρόνο της κατηγορίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG C 63 S [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG GT S [video]

Τέλος, όπως είναι ευκόλως κατανοητό, θα υπάρξει και αύξηση στην ισχύ του 4λιτρου V8 biturbo, αποδίδοντας περίπου 550 ίππους και πάνω από 75 kgm ροπή, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να αποκτήσει και το ξηρό κάρτερ της GT.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube