Στις 29 Νοεμβρίου η αποκάλυψη του νέου BMW M Hybrid SUV

Στις 29 Νοεμβρίου η αποκάλυψη του νέου BMW M Hybrid SUV

Mε ισχύ πάνω από 700 ίππους, καινοτόμο σχεδιασμό, αλλά άγνωστο προς το παρόν όνομα. 

Οι φήμες για ένα μεγάλο νέο SUV από την BMW κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τον Νοέμβριο του 2017, αλλά μόλις πριν από μερικούς μήνες, ο πρόεδρος, Oliver Zipse, επιβεβαίωσε έμμεσα την προσθήκη ενός τέτοιου μοντέλου στη σειρά X.

Μιλώντας στο CNBC στα τέλη Αυγούστου, αναφέρθηκε σε ένα «αυτοκίνητο υψηλής τεχνολογίας» που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Spartanburg μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του που θα λάβει χώρα πριν από το τέλος του 2021.

Τώρα, επιβεβαιώνονται οι φήμες, με την παρουσίασή του να έχει προγραμματιστεί για τις 29 Νοεμβρίου. Μάλιστα, η BMW USA λέει ότι στην πρεμιέρα θα παρουσιάσει ένα νέο «M flagship όχημα», αναφορά που μας επιτρέπει να υποθέσουμε πως θα πρόκειται για αποκλειστική έκδοση «Μ».

Ωστόσο, υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για το πώς θα ονομαστεί αυτό το νέο μοντέλο, καθώς κάποιοι αναφέρουν ότι θα ακούει στο όνομα Χ8 και κάποιοι άλλοι λένε για ΧΜ, ένα διακριτικό όμως που παραπέμπει στη Citroen.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον κινητήρα, οι πληροφορίες θέλουν μια υβριδική διάταξη (PHEV), που ως βάση θα έχει τον twin-turbo V8 και έναν ηλεκτροκινητήρα με συνολική αποδιδόμενη ισχύ που θα ξεπερνά τους 700 ίππους. Σαφώς και θα είναι τετρακίνητο (xDrive), ενώ το χαρακτηριστικό «Μ» προϊδεάζει για ευρεία χρήση ανθρακονημάτων, φρένα προδιαγραφών «Μ» και τροχούς που μπορεί να είναι ακόμη και 23 ινστών. 

Η BMW δεν διευκρινίζει εάν το όχημα που θα παρουσιάσει στα τέλη αυτού του μήνα θα είναι αυτοκίνητο παραγωγής ή πρωτότυπο, αν και πιστέψουμε (μάλλον λίγο αυθαίρετα) ότι θα είναι το δεύτερο. 

Τέλος και σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό, θα έχουμε σαφώς να κάνουμε με ένα ογκώδες μεγάλο όχημα, με τη χαρακτηριστική νέα μάσκα της εταιρείας, την ώρα που οι πληροφορίες θέλουν μια σημαντική αλλαγή στη θέση των φωτιστικών εμπρός (LED βεβαίως)που θα είναι τοποθετημένα ψηλά κοντά στο καπό και μια ξεχωριστή πλέον λωρίδα για τα φώτα ημέρας.

Υπομονή έως τις 29 Νοεμβρίου...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube