node/34316

Στην τελική ευθεία η νέα γενιά του Ford Kuga

Η τρίτη γενιά του δημοφιλούς SUV θα παρουσιαστεί σε μερικούς μήνες και η γκάμα του θα περιλαμβάνει mild hybrid εκδόσεις.

Η επόμενη γενιά του Ford Kuga θα παρουσιαστεί προς το τέλος της χρονιάς και θα φέρει αρκετές αλλαγές σε σχέση με την υπάρχουσα.

Παρά το γεγονός ότι η δεύτερη γενιά του μοντέλου βρίσκεται στην δύση της εμπορικής της καριέρας, παραμένει αρκετά δημοφιλής στην γηραιά ήπειρο με κάτι λιγότερο από 155.000 πωλήσεις για το 2018. Με τη νέα γενιά να παρουσιάζεται σε μερικούς μήνες και να ενστερνίζεται όλα τα σύγχρονα δεδομένα στην άνεση, την ασφάλεια και την εξηλεκτρισμένη γκάμα, η Ford αναμένει ακόμα καλύτερη πορεία σε αυτή την κατηγορία.

Ford Kuga Auto Express 1

Η νέα γενιά του Ford Kuga βασίζεται στην πλατφόρμα C2 που χρησιμοποιεί και η τελευταία γενιά του Focus και θα ευνοήσει το νέο SUV στους χώρους, το μειωμένο βάρος και την σύγχρονη γκάμα κινητήρων και συστημάτων υποβοήθησης. Η σχεδίαση του νέου Kuga θα είναι πιο δυναμική και θα έχει αρκετές επιρροές από το μικρότερο Focus.

Η γκάμα κινητήρων του νέου Kuga δεν θα περιλαμβάνει τον 3κύλινδρο 1.0 EcoBoost, αλλά θα έχει τον καινούριο 3κύλινδρο 1.5 με 150 ή 182 ίππους, που ίσως θα υποβοηθάτε από ηλεκτρικό κύκλωμα 48 volt. Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα θα υπάρχουν οι νέοι EcoBlue στα 1,5 και 2,0 λίτρα.

Ford Kuga Auto Express 2

Τέλος, υπάρχει το ενδεχόμενο η νέα γενιά του δημοφιλούς SUV της Ford να δεχθεί τις περιποιήσεις του τμήματος Ford Performance και να αποκτήσει μια έκδοση επιδόσεων με τον λογότυπο ST.

[Πηγή: Auto Express UK]

node/39179
FIAT e-Ducato

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Νέα είσοδος στον κόσμο των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων με το FΙΑΤ e-Ducato, το οποίο έρχεται να συνδράμει το Ducato CNG στην γκάμα του Ιταλού κατασκευαστή.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Σιγά σιγά, ο κόσμος των ηλεκτρικών επαγγελματικών βαν επεκτείνεται. Η Ford, το Grοupe PSA, το Volkswagen Group, το γκρουπ της Renault… Η γκάμα της επιλογής γίνεται όλο και πιο σημαντική και σήμερα έρχεται η Fiat Chrysler Automobiles να πάρει κι αυτή μέρος στο πάρτι. 

Ο ιταλο-αμερικανικός γίγαντας βρίσκεται μάλλον πίσω από τις εξελίξεις, καθυστερώντας τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του, οπότε η άφιξη του e-Ducato είναι ένα μοναδικό γεγονός και έρχεται σε συνέχεια της παρουσίασης του πρωτοτύπου πριν από ένα χρόνο.

FIAT e-Ducato 

Φιγουράροντας στην γκάμα δίπλα στο Ducat GNV, το e-Ducato ήταν μια ευκαιρία για τη FIAT να παρουσιάσει έναν ολοκαίνουργιο λογότυπο που συνδυάζει ιδιαίτερη γραμματοσειρά και μπλε χρώμα.

FIAT e-Ducato

Η FIAT ανακοινώνει ότι έχει αναλύσει περίπου 28.000 σχόλια πελατών επαγγελματικών οχημάτων για να μάθει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις χρήσεις και το όριο της ηλεκτρικής κινητικότητας σε αυτόν τον τομέα: «Οι αναλύσεις επικεντρώθηκαν στα χιλιόμετρα, στη δυνατότητα διαμόρφωσης του μοντέλου για κάθε τύπο αποστολής, στα έξοδα κατανάλωσης, στη χρήση του οχήματος και στη θερμοκρασία», διευκρίνισε η FIAT.

FIAT e-Ducato

Το αποτέλεσμα είναι ένα Ducato νέου τύπου που υιοθετεί ηλεκτροκινητήρα 90 kW (122 PS) και 280 Nm, με δυνατότητα φόρτωσης μεταξύ 10 m3 και 17 m3 ανάλογα με την έκδοση, και με ωφέλιμο φορτίο 1.950 kg. Η FIAT θα προσφέρει πολλές επιλογές συστοιχιών στο Ducato, οι οποίες θα έχουν αυτονομία που θα κυμαίνεται από 220 έως 360 km για τις πιο απαιτητικές παραλλαγές.

Φανταζόμαστε ότι η FIAT θα πρέπει να επανέλθει αργότερα με περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και την γκάμα που δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστά.

FIAT e-Ducato

node/39178
MG ZS EV

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Μέλος και ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου SAIC, η MG ετοιμάζει μια έκδοση με αυτονομία 500 km για το ηλεκτρικό SUV της.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Γιορτάζοντας την αναγέννηση της βρετανικής φίρμας, το MG ZS EV κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες σε κάποιες από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. 

Το ευρωπαϊκό μοντέλο φορά μπαταρία 44 kWh που επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV να έχει αυτονομία έως 260 km στον κύκλο WLTP. Μια ικανοποιητική απόδοση για την καθημερινή χρήση, αλλά αναμφίβολα περιορισμένη για ταξίδια μέσης/μεγάλης απόστασης. 

Προκειμένου να μην στερηθεί το πελατολόγιο των χιλιομετροφάγων, η MG λέγεται ότι ετοιμάζει μια νέα μπαταρία για να αυξήσει την εμβέλεια του ηλεκτρικού της SUV της στα 500 km. Σε αυτό το στάδιο ούτε η χωρητικότητα της νέας συστοιχίας έχει καθοριστεί, ως εκ τούτου ούτε πάνω σε ποιο κύκλο έχει υπολογιστεί η παραπάνω αυτονομία.

Το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων Livemint ανέφερε ότι το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί το 2022 στην ινδική αγορά, όπου οι πωλήσεις του MG ZS έχουν ξεκινήσει καλά. Αλλά μιας και όλα τα αυτοκίνητα της MG κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις ενός και μόνου εργοστασίου, μπορούμε να υποθέσουμε με μια σχετική ασφάλεια ότι αυτή η έκδοση μεγάλης αυτονομία θα φτάσει στην Ευρώπη με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα.