Στην πίστα με τον Walter Röhrl και την Cayman GT4

Στην πίστα με τον Walter Röhrl και την Cayman GT4

H Porsche έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο video με τον Walter Röhrl πίσω από το τιμόνι της Cayman GT4.

Ο θρυλικός πια Walter Röhrl σε αυτό το βιντεάκι μας δίνει μια γενική εικόνα της Porsche Cayman GT4 και των δυνατοτήτων της.

Επιπλέον παίρνουμε μια γεύση για την μοναδική εφαρμογή του αυτοκινήτου «Track Precision» που βοηθά τον ερασιτέχνη πιλότο, που πηγαίνει πού και πού στην πίστα, να βελτιώσει τις οδηγικές ικανότητές του.

Να θυμίσουμε ότι η GT4 είναι μια σκληροπυρηνική έκδοση του μικρότερου, και κεντρομήχανου, κουπέ, της Cayman. Σύμφωνα δε με την εταιρεία, την εξέλιξη ανέλαβε το τμήμα Motorsport το οποίο εδρεύει στο Weissach και έχει την ευθύνη για όλες τις «ειδικές» εκδόσεις των μοντέλων της.

Ο εξακύλινδρος boxer των 3,8 λίτρων αποδίδει 385 ίππους και βασίζεται σε αυτόν της 911 Carrera S με μειωμένη όμως ισχύ κατά 15 ίππους. Σε αντίθεση με την τελευταία 911 GT3, που διατίθεται μόνο με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK, η Cayman GT4 μεταφέρει την δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων που εδράζεται σε «δυναμικές» βάσεις στήριξης, κάτι που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους πιστούς της Porsche που αντέδρασαν στην κατάργησή του στη GT3.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η Porsche στην Cayman GT4 είναι το γεγονός ότι πολλά μηχανικά μέρη της, όπως η αλουμινένια εμπρός ανάρτηση με τα αντεστραμμένα αμορτισέρ και τη ρυθμιζόμενη αντιστρεπτική και η (επίσης αλουμινένια) πίσω προέρχονται από την GT3.

Η Porsche ανακοινώνει ότι η Cayman GT4 επιταχύνει στα 0-100 km/h σε 4,4" και η τελική της φτάνει τα 295 km/h, με την μέση κατανάλωση να περιορίζεται στα μόλις 10,3 lt/100 km. Επίσης, γυρίζει στο Nürburgring σε 7’ 40".

Διαβάστε τη δοκιμή  και δείτε το video της νέας Cayman GT4, εδώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube