Στη Γενεύη το Opel Astra 1.6 CDTI [video]

Στη Γενεύη το Opel Astra 1.6 CDTI [video]

Ο νέος 1.6 CDTI θα εφοδιάσει την οικογένεια του Astra με δύο εκδόσεις του.

Μετά το ντεμπούτο του στο Zafira Tourer, ο νέος πετρελαιοκινητήρας της Opel 1.6 CDTI των 136 ίππων και των 32,6 kgm ροπής διατίθεται τώρα και στην οικογένεια των Astra.

Αποδίδει υψηλή ισχύ με ελάχιστο θόρυβο, ενώ καταναλώνει μόλις 3,9 lt/ 100 km στη διαδικασία δοκιμών NEDC (Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης). Η νεότερη έκδοση των 110 ίππων θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, 6 – 16 Μαρτίου, και είναι ακόμα πιο «καθαρή» και οικονομική. Στο νέο Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, αυτή η έκδοση κινητήρα καταναλώνει μόνο 3,7 lt/100 km και με εκπομπές CO2 97 gr/km, «σπάει» το όριο των 100 g.

«Το Astra, ένα μοντέλο μεγάλου όγκου πωλήσεων για την Opel και ο νέος αθόρυβος 1.6 CDTI diesel δένουν άριστα μεταξύ τους. Είναι το ιδανικό δίδυμο για όλους όσους επιθυμούν να συνδυάσουν υψηλές επιδόσεις με πολιτισμένη λειτουργία και υψηλή απόδοση» σχολιάζει ο Michael Ableson, Αντιπρόεδρος GME, τμήμα Μηχανολογίας. «Ο νέος βενζινοκινητήρας 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo και ο 1.6 CDTI αποτελούν τον πυρήνα στην επέλαση των κινητήρων μας. Αποδεικνύουν ότι τα αυτοκίνητα Opel όχι μόνον εντυπωσιάζουν με τη σχεδίασή τους αλλά προσφέρουν και κορυφαία ποιότητα με υπερσύγχρονες τεχνολογίες για μία ολοκληρωμένη, πρώτης τάξεως οδηγική εμπειρία».

Με το νέο κινητήρα 1.6 CDTI, τα Astra hatchback, notchback και Sports Tourer πετυχαίνουν μειωμένη κατανάλωση. Στη Γενεύη, θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση και η έκδοση 110 PS της νέας γενιάς τουρμποντίζελ. Έχοντας εξαιρετική ροπή στις χαμηλές στροφές, ο κινητήρας αποδίδει μέγιστη ροπή 30,6 kgm, με κατανάλωση στο μικτό νέο Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών - NEDC 3,7 lt/100 km – και εκπομπές CO2 κάτω από 100 gr/km.

Με όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, η προσεχής έκδοση 110 hp του προηγμένου αθόρυβου diesel κάθε άλλο παρά υποτονική είναι. Η περιβαλλοντική συμβατότητα, η πολιτισμένη λειτουργία και τα μειωμένα επίπεδα θορύβων συνδυάζονται με άφθονη ισχύ. Με τη νέα γενιά τουρμποντίζελ, τα Astra hatchback, notchback και Sports Tourer επιταχύνουν από στάση στα 100 km/h σε 12,0 sec και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 186 km/h.

Τέλος, ο νέος κινητήρας 1.6 CDTI του Astra συνδυάζεται με βελτιωμένο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Αυτό εγγυάται μέγιστη άνεση στις αλλαγές ταχυτήτων καθώς η Opel έχει επενδύσει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ στη βελτιστοποίηση των μηχανικών κιβωτίων.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube