Στην παραγωγή το 2016 το ηλεκτρικό Chevrolet Bolt;

Στην παραγωγή το 2016 το ηλεκτρικό Chevrolet Bolt;

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Detroit τον περασμένο μήνα η Chevrolet παρουσίασε, εκτός από τη δεύτερη γενιά του υβριδικού Volt, και το αμιγώς ηλεκτρικό Bolt.

Πηγές που προέρχονται από προμηθευτές της εταιρείας αναφέρουν ότι η General Motors σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή του κόμπακτ EV τον Οκτώβριο του 2016.

Αν και προς το παρόν έχει τη μορφή concept, η General Motors χαρακτηρίζει το Bolt ως «το όραμα της Chevrolet για ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τιμή περίπου $30.000», ενώ η CEO της GM, Mary Barra, σχολίασε ότι "το Bolt είναι σχεδιασμένο ώστε να είναι προσιτό στους πολλούς και όχι προνόμιο των λίγων".

Το τελικό μοντέλο παραγωγής θα κατασκευάζεται, με ρυθμό 25-30 χιλιάδων μονάδων ετησίως, στο εργοστάσιο του Orion Township στο Μίσιγκαν, μαζί με μια έκδοση που θα διατίθεται στις ευρωπαϊκές αγορές με τα σήματα των Opel/Vauxhall.

Αν και δεν έχει ανακοινώσει ακόμα λεπτομέρειες για το σύστημα κίνησης, η Chevrolet ανακοίνωσε ότι ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορα προγράμματα οδήγησης, θα υπάρχει δυνατότητα ταχείας φόρτισης, ενώ η αυτονομία θα ξεπερνά τα 320 km.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube